Odluku o soft gumama u Q3 donio je Vettel

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 3 komentara

Sebastian Vettel kaže da je on donio odluku da posljednji krug u posljednjoj kvalifikacijskoj rundi odveze na soft gumama. Ferrarijev vozač je bio najbrži u prve dvije runde na supersoftu, ali je onda bio tek treći u završnim minutama na softu. Kaže da je bio prilično zadovoljan kako je složio krug, ali je u posljednjoj rundi bio zbunjen kako su supersoft gume prestale funkcionirati.

“Bilo je zbunjujuće jer sam u Q2 jednostavno krstario. Bolid je bio jako dobar na soft gumama, imao sam nekoliko desetinki u džepu i znao sam da malo vremena čuvamo za Q3.”

“Ali, onda na supersoft gumama jednostavno nije išlo. Malo sam blokirao kotače u prvom zavoju i nikad nisam zapravo dobio grip kakav sam očekivao.”

To je potaknulo odluku da montira soft gume:

“Bila je jasna odluka jer sam u Q2 na njima imao tako dobar osjećaj.”

“Pitao sam ekipu i odlučili smo se vratiti na soft. Mislim da je to bila prava odluka. Krug je bio dobar. Možda je ostala još mrvica, ali ne dovoljno za prolazak u prvi startni red.”

Mercedes je u prvom startnom redu, a razlika između njih i Vettela je bila minimalna:

“Mislim da danas jednostavno moramo priznati da su bili malo brži. Za sutra mislim da ćemo biti u igri.”

Prokomentirao je Vettel prošle kvalifikacije jer ima tri pole positiona na prošle tri utrke:

“Gledajući unatrag mora se priznati da su oni nešto izgubili. Ako su to vratili – ne znači da su pronašli nešto novo. Jednostavno znači da se vraćaju u normalu. Na početku sezone su bili vrlo jaki u Australiji i onda smo mi preuzeli, a oni su se mučili.”

“Sutra će biti vrlo tijesno između top 3 ekipe. Očekivao sam da Red Bull danas bude još brži. Ne znam što im se dogodilo, ali će sutra sigurno biti neizvjesno.”

Kimi Raikkonen je također u Q3 bio na soft gumama nakon što je i on momčadi prijavio da supersoft ne funkcionira, te da osjeća da iz soft guma može izvući nešto više. Mercedesi su se odlučili za supersoft, a u Red Bullu su između svoja dva vozača podijelili taktiku.

[donacija]


Odgovor

3 komentara

  1. Fernando Alonso 14
    Lukica Prikaži

    Treba skinut sad kape od aluminijske folije…



    7
    5

    2
  2. Wolf
    hattrick Donator Prikaži

    .. e neka si, dobro si im ti pokazo, neće oni tebi govorit na kojoj ćeš ti gumi vozat. :D



    46
    43

    3
  3. Adrian Newey
    zgrobnika Donator Prikaži

    Da su soft brže od super softa u qualama to nisam baš često viđao. Jako je mala razlika između softa i supersofta možda ni sekunda. Nisam ljubitelj zavjera, ali pireli je nešto gadno skuhao. Umjesto da naprave gume s većim razlikama sad imamo gume bez razlika, i još će sutra većina završit trku s jednim odlaskom u box, valjda da bude zanimljivije.



    3
    2

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.