Force India cilja na nove bodove u Barceloni

Izdvojeno

Momčad Force Indije je nakon teškog ulaska u sezonu stigla do postolja u Bakuu i puni samopouzdanja dolaze na prvu europsku utrku ovog vikenda. Trenutno se nalaze na šestom mjestu u poretku konstruktora sa 16 bodova te su se priključili McLarenu i Renaultu u borbi za četvrtu poziciju.

Vijay Mallya

“Čini se da će Baku biti utrka nakon koje slijedi bolje razdoblje. Postolje nam je dalo ogroman poticaj, takvo nešto nam je trebalo. Pomaže nam da zaboravimo lošu sreću i propuštene prilike s početka sezone.”

“Brzina u Bakuu potvrđuje da idemo u dobrom smjeru. Sve više razumijemo bolid i napredujemo na svakoj utrci. Sada smo u naletu i vidjet ćemo što možemo napraviti u Barceloni gdje smo spremili nove dijelove bolida.”

Sergio Perez

“Postolje u Bakuu je bilo sjajno. Nakon nekoliko teških utrka napokon smo ostvarili zasluženi rezultat. To me podsjetilo na 2016. kada smo također imali težak ulazak u sezonu, a onda je stiglo postolje u Monaku. U Bakuu smo bili brzi od samog početka i znali smo da ćemo imati priliku ostvariti dobar rezultat. Jako sam ponosan na momčad i na način na koji smo to odradili. Iako smo morali u boks već u prvom krugu, nismo prestali boriti se i vjerovati.”

“U Barceloni smo prošle godine kao momčad ostvarili rezultat sezone, nitko ne zna što se može dogoditi ove godine. Catalunya je staza koju svi poznaju vrlo dobro zbog testiranja, ali očito je da se bolid mnogo promijenio od predsezonskog testiranja. Bit će zanimljivo vidjeti razliku koju su nadogradnje napravile. Za razliku od Bakua, u Barceloni je teško pretjecati pa zbog toga moramo biti savršeni u kvalifikacijama.”

“Lijepo je vratiti se u Europu, a Barcelona je savršeno mjesto za početak ovog dijela prvenstva. Uživam u Barceloni. Moj trener Xavi je Katalonac pa je za njega ovo posebna utrka.”

[vozac broj=”11″ ime=”Sergio Perez” momcad=”Force India” sezona=”2018″]

Esteban Ocon

“Bilo je razočaravajuće ne završiti utrku u Bakuu, pogotovo zato što smo imali vrlo jak tempo. Znam da je to normalno u utrkivanju, ponekad moraš nešto naučiti iz takvih situacija i nastaviti dalje.”

“Dolazak u Španjolsku čini se kao dolazak kući nakon dugih letova na početku sezone. Barcelona je vjerojatno staza koju poznajem najbolje u kalendaru. Ovo je prva staza na kojoj sam vozio u jednosjedu na početku karijere. Ovdje imamo i testiranja pa nam je cijelo okruženje vrlo poznato.”

“Barcelona kao grad je prekrasna. Atmosfera je opuštajuća, a vrijeme sjajno. Dio moje obitelji živi u gradu, a Barcelona je blizu mjesta gdje sam trenirao tijekom zime pa vrlo dobro poznajem ovaj grad. Prošle smo godine ovdje bili vrlo dobri. Tempo je bio dobar kroz cijeli vikend, a utrku smo odradili na sjajan način. U zadnje vrijeme bolid dobro napreduje, nadamo se novim bodovima.”

[vozac broj=”31″ ime=”Esteban Ocon” momcad=”Force India” sezona=”2018″]

[donacija]


Odgovor

4 komentara

  1. Nelson Piquet
    Grah0 Donator Prikaži

    Estebane pazi da se Kimi opet ne zabije u tebe… Checo pokazuje ko u tom timu kosi, a ko vodu nosi.



    8
    8

    0
  2. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Mislim da u kvalifikacijama nece biti u top10 … ali i to moze biti prednost da s nekom vratolomnom taktikom s gumama dodu do kvalitetnih bodova.


    0
    0

    0
  3. F1puls
    Krstas Donator Prikaži

    Nakon Bakua koliko god im staza odgovarala vjerujem u dvostruke bodove odnosno prolaz u Q3.
    A i najavali su (doduse kao i mnogi) novi bolid za Barcelonu tako da eto ocekujem prvo Q3 pa onda borbu za sto veci broj bodova.



    2
    1

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.