Renault započeo razgovore sa Sainzom oko dugoročnog ugovora

Luka Kolak

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Renault započeo razgovore sa Sainzom oko dugoročnog ugovora

Luka Kolak

Renault je i službeno započeo razgovore o dugoročnom ugovoru s Carlosom Sainzom unatoč mogućem povratku u Red Bull.

Sainz je došao na posudbu iz Red Bulla u Renault krajem prošle sezone, no već bi mogao biti pozvan nazad ako Daniel Ricciardo otiđe iz momčadi.

Kako budućnost Ricciarda neće biti poznata sve do ljeta, to znači kako se Renault nalazi u nezgodnoj poziciji jer nema potpunu kontrolu nad odabirom vozačke postave za sljedeću sezonu.

Unatoč takvoj situaciji, šef Renault Cyril Abiteboul je rekao kako već izrađuju dugoročni plan sa Sainzom.

“Po mom mišljenju i dalje imamo dva odlična vozača, ali imamo specifičnu situaciju s Carlosom, a odnosi si se na ugovor kojem smo izloženi sljedeće godine i to smo znali od prvog dana,” rekao je.

“Zbog toga moramo početi razmišljati unaprijed o ovoj situaciji. I iskreno, zbog toga smo počeli razgovarati s Carlosom o dugoročnoj suradnji, oko toga što bi se moglo dogoditi ove godine, prihvaćanje situacije koja nije u našoj kontroli.”

“Nije lijepo biti u takvoj situaciji, no morao prihvatiti to da mi i dalje otkrivamo određena područja, a jedno od tih područja je i tržište vozača, gdje i bi u budućnosti trebali pokušati biti čvršći.”

Na pitanje novinara o ugovoru s Renaultom, Sainz je rekao:

“Mislim da smo i Renault i ja zadovoljni situacijom. Sretan sam s Renaultom, osjećam privilegiju biti član momčadi i čini mi se da Renault ima interes da nastavi sa mnom suradnju u budućnosti.”

“No, prerano je još govoriti o budućnosti. Na četvrtoj smo utrci i još nije vrijeme za priču o 2019.,” rekao je Sainz.

Abiteboul je rekao kako momčad nije još u situaciji gdje njihov mladi vozač popust Jacka Aitkena je spreman za ulazak u Formulu 1, a opet s druge strane da nisu još dovoljno jaki da privuku jače vozače kao Daniela Ricciarda.

“Zainteresirani smo za talentirane vozače poput Ricciarda,” objasnio je Abiteboul prilikom odgovaranja na pitanje o zainteresiranosti o Australcu.

“Mislim da je Ricciardo jako dobro pozicioniran da jasno vidi gdje smo jaki, a gdje smo slabi. Ovdje govorim o motoru jer on trenutno koristi Renaultov motor, koji može biti dobar, a nekada i loš.

“Ako želimo privući vozače poput Ricciarda, možda njega, možda nekoga drugog – prva stvar koju trebamo napraviti jest popraviti neke stvari. Ako uspijemo napraviti najbolju šasiju/motor, poprilično sam siguran da možemo privući ljude zbog toga što onda možemo prikazati da smo ozbiljni po pitanju ambicija.”

“Ali, prva stvar koju trebamo napraviti za Daniela je popraviti… ne popraviti zbog toga što nije pokidano, ali osigurati da imamo potpunu kontrolu nad situacijom vezanom uz motor.”

Dok Abiteboul pritišće Red Bull da odluči tko će im biti dobavljač motora za 2019., također je i znatiželjan hoće li momčad iz Milton Keynesa zvati Sainza nazad ili ne.

“Možda ne možemo kontrolirati sve, ali barem moramo imati vidljvost u budućnosti,” rekao je.

“Zbog toga želim ubrzati stvari s Red Bullom po pitanju motora, što će se na kraju odraziti i na brzinu rješavanja situacije vezane uz vozače.”

“Moramo fiksirati naše planove što je prije moguće imajući na umu da ne možemo sve kontrolirati,” zaključio je.

Podrži nas

Zadnji donatori:
Vordas
AlkY

Top donatori:
Jester
Crash
wapi

F1puls autori su dosad napisali 9338 vijesti i tekstova. Ako cijenite što radimo svaki dan već 7 godina, podržite nas
💳 kreditnom karticom, PayPalom ili Revolutom.
Više informacija »

Luka Kolak
Pulsmedia autor
333 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

1 komentar

  1. Niki Lauda wapi Donator Prikaži

    Renault igra razumno. Držim im fige.    13

    0