Renault ostvario najbolji rezultat od povratka u Formulu 1

Izdvojeno

Momčad Renaulta je na VN Azerbajdžana ostvarila najbolji rezultat od svog povratka u Formulu 1 2016. godine. Carlos Sainz stigao je do odličnog petog mjesta u kaotičnoj utrci na ulicama Bakua.

Španjolac je startao s devetog mjesta i tijekom prvog dijela utrke stigao do četvrte pozicije. Nico Hulkenberg imao je vrlo dobar start, ali je napravio grešku nakon sigurnosnog automobila pa je morao odustati.

Francuska momčad ostala je peta u poretku konstruktora, ali je smanjila zaostatak u odnosu na McLaren na samo jedan bod.

Carlos Sainz

“Vrlo dobar rezultat za momčad. Sretan sam, utrka je bila zabavna, kao i uvijek u Bakuu. Bilo je poprilično ludo jer je falilo gripa. Prvi stint je bio vrlo jak, uspio sam proći oba Red Bullova vozača. Soft gume bile su zahtjevnije, a na kraju sam se borio za peto mjesto.”

“Za momčad je pozitivno što dolazimo u Europu s dobrom pozicijom u prvenstvu. Moram nastaviti s napornim radom s inženjerima kako bih se još bolje prilagodio i kako bih nastavio osvajati bodove. Radujem se sljedećoj utrci koja je u Španjolskoj.”

Nico Hulkenberg

“Ovdje je toliko tijesno, luda utrka. Dobro smo startali, ali izgubio sam zadnji kraj na kraju četvrtog zavoja i tu je bio kraj. Blokirao sam kotače na ulasku u zavoj, a i vjetar je bio jak pa nije trebalo mnogo da me izbaci. Nije bilo sreće, ali takve se stvari događaju. Već gledam prema Španjolskoj.”

Cyril Abiteboul

“Nismo znali što očekivati od utrke, ali Carlosovo peto mjesto je sjajan rezultat. Naše najbolje ostvarenje od povratka u sport prije dvije godine. Moramo priznati da je ovaj rezultat stigao pod nevjerojatnim okolnostima, no i dalje je vrlo pozitivan. Carlos je odradio zrelu utrku, brinuo se o gumama i borio s nekoliko bolida.”

“Nico nije imao sreće, ali bit će mu oprošteno ako će mu ovo biti jedina greška ove sezone. Sve u svemu, dobar vikend, osvojili smo više bodova od McLarena pa je razlika uoči Europe vrlo mala. Ohrabrujuće je za vidjeti koliko se grid promijenio u odnosu na prošlu godinu. Razlika do Red Bulla je dokaz koliko smo napredovali.”

[donacija]


Odgovor

2 komentara

  1. Renault
    Renault_F1_team Pretplatnik Prikaži

    Stvarno se vidi napredak nakon svake trke, nakon svake sezone, i to volim kod Renaulta, kad su usli 2016. ponovno u F1 spustili su ocekivanja i realno rekli da ocekuju da nece bit konkurentni za naslov tamo negdje prije 2020, za razliku od nekih drugih koji su obecavali brda i doline odma u prvim sezonama. Kako volim ovu ekipu, allez!



    18
    18

    0
  2. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Renaut je ekipa koja je najvise napredovala ove godine. To se na neki nacin i ocekivalo posto su ipak tvornicka momcad s dosta resursa i super vozackom postavom.
    Moje procjene FI i Renault do kraja sezone okrsaj za 4. mjesto. Prednost dajem Renaultu, ali potajno se nadam da ce Perez i Ocon izaci kao pobjednici.



    3
    -4

    7

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.