Ocon okrivio Raikkonena za incident na startu utrke

Izdvojeno

Nakon vrlo dobrih kvalifikacija u subotu, Force Indijin Esteban Ocon nije se proslavio na jučerašnjoj VN Azerbajdžana.

Ocon je startao sa sedme pozicije, ispred momčadskog kolege Sergija Pereza, i nakon dobrog starta uspio je proći Kimija Raikkonena. Međutim, dvojac je imao kontakt u drugom zavoju, a deblji kraj izvukao je Francuz.

Suci su istraživali ovaj incident, ali oba vozača prošla su bez kazni. Ocon vjeruje da je krivica Raikkonenova, opravdavajući se da je on bio na trkaćoj liniji u trenutku udesa.

“Razočaravajuće je ne završiti utrku u kojoj smo imali tako dobar tempo. Imao sam leteći start i uspio sam proći Kimija. Bio sam ispred njega sve do ulaska u drugi zavoj. Ispred mene je bio Ricciardo, a Kimi se zabio u mene i završio sam u zidu.”

“Imam osjećaj da je to bio moj zavoj i da sam bio na trkaćoj liniji, ali on se prekočio i udario me. Greška je njegova, vidjet ćemo što reći suci, ali to neće promijeniti moju situaciju.”

Oconov momčadski kolega je, s druge strane, imao odličnu utrku te je stigao do postolja. Mladi Francuz je svjestan da je momčad imala brzinu i da je on sam mogao do odličnog rezultata, ali je sretan što su uzeli prve ozbiljne bodove nakon teškog starta u sezonu.

“Zaista velika šteta, Sergio je pokazao da smo danas mogli do dobrog rezultata. Zadovoljan sam s rezultatom momčadi, nadam se da možemo nastaviti s ovakvim performansama,” izjavio je Ocon.


Odgovor

21 komentara

  1. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    Prosle godine bottas otresao kimija, ove kimi ocona. Steta.



    1
    -12

    13
  2. Jenson Button
    Foxi_HR Prikaži

    To je otprilike kao i kad je Grozni rekao da ga je Eric nataknuo! Malo manje videoigara (crash/reset) i malo više poštovanja prema protivniku.



    13
    12

    1
  3. Dietrich Mateschitz
    Ante Vetma glavni urednik Prikaži

    Iznenadilo me da su se sudarili na tom mjestu, baš dok su ulazili zajedno u zavoj prošlo mi je kroz glavu kako su na tom mjestu dva sata ranije F2 vozači čisto prolazili jer je ovaj s vanjske strane ostavljao mjesta. Ocon je ovdje pretjerao po mom mišljenju, Kimi nije zaronio nego je i prije zavoja bio do pola bolida paralelno, tako da je Ocon morao ostaviti mjesta, a ne ga tako srezati.



    25
    23

    2
  4. Kimi Raikkonen
    Iceman 7 Prikaži

    Zasto se takve stvari ne dogode Kimiju, Alonsu, Lewisu, Sebu…? Kimi je prije ulaska u zavoj bio paralelno s Oconom tako da je Ocon morao bit oprezniji,… ne ide mu na cast da krivi drugog vozaca,…



    22
    21

    1
  5. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Nakon jednog gledanja snimke ti bude jasno kaj se dogodilo. Ako i nakon toga tvrdiš da nisi kriv onda si bahati kreten.



    30
    28

    2
  6. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    Iznenadio me ocon nisan mislia da ce za ovo krivit kimia pa da su drugi tu prolazili ka ti pa 2 bolida bi ostala citava cak je i max riciu tu ostavio vise mista od tebe



    17
    17

    0
  7. avalon Prikaži

    zašto mladi vozači koji voze poprilično konkurentne bolide ( npr max , sada ocon ) misle da se podosta toga može , treba čak i mora rješavat u prvom krugu ? baku je “dug” 51 krug i da je esteban ostavija mista kimiju do kraja se moglo svašta izdogađat . šteta izgubljernih bodova , hvala sergiu na 3. mistu i 15 bodova koji su FI sa zadnjeg mista ( 10.) u konstruktorskom “digli” na 6. da se bodovno pridružija i ocon , a moga je da jer bilo pameti FI bi bila još bliže 5. renaultu . kad vidim ovo onda svi oni kontakti sergia i estebana možda ne idu na dušu meksikanca kako su mnogi komentirali . F 1 je brz sport ali se neke stvari ne postižu na brzinu šta neki mladci pokušavaju , sporo ili nikako ne uče ka da ih je*e ego i želja da se šta prije dokažu i prije su neki vozači mladi dolazili u F 1 ( alonso , seb sa 20 , kimi , lewis sa 22 ) pa nisu radili ovoliko sranja , a svaki je osvojia bar jednu titulu .



    10
    10

    0
    • Nando
      Lux14 Prikaži

      Ko da ne znaju onu staru da u prvom krugu ne možeš pobjediti, ali definitivno možeš izgubiti sve. Daje im se previše kredita na mladost, ovi više čak i nisu rookieji a ponašaju se ko karting vozači. Teško će oni ikad biti na razini na kojoj su danas Alo,Vet i Ham.



      8
      8

      0
      • Michael Schumacher
        VRSV546 Prikaži

        Ocon mi je izgleda ozbiljniji al me iznenadilo ovaj pozez. Leclerec me zasad za pocetnika odusevljava radi greske al uci i nije jos glupost napravia



        3
        3

        0
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Ocon je do sada pokazao od mlađih, prvo da puno kuka, da voli svaljivati svoje greške na druge. A grešaka mu sigurno ne manjka.
        Stvar je samo u tome što su neki prirodno predodređeni da se okrive za nešto i zašto nisu krivi, pa tako da je Ocon do sada ispadao nevinašce. Ali mali je poprilično prljav vozač.



        5
        5

        0
  8. Formula1
    f1zd Prikaži

    Ma kakvi.
    Meni nije jasno zašto se uopće išao ‘bosti s rogatim’, nije da bi uspio zadržati poziciju, samo obojica gube vrijeme u utrci.



    4
    4

    0
  9. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Ocon je lose odradio ovo pretjecanje, mislio je da ce se kimi povuci, ali debelo se prevario. Ovo su mogli biti kvalitetni bodovi za FI.
    Ne znam kako se vozaci mogu ovako pravdati a postoje 1001 kamera koje govore drugacije.
    Ono s Groznim kada je okrivio Sauber je totalno van pameti.



    8
    7

    1
  10. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Meni nije uopce diskutabilno ko je krivac.
    Kako bi rekao jedan covjek: “You have to leave a space…All the time you have to leave a space.”



    13
    13

    0
  11. Max Verstappen
    F1ST Prikaži

    drag mi je ocon al kakave gluposti lupeta. da je ostavio malo vise mista svejedno bi izasao ispred kimija , a ovako je zavrsijo u zidu. mozda daje i ovake izjave jer je cheko uzejo podij pa mu jos vise krivo. Da nije tako mozda bi drugacije pricao.



    7
    7

    0
  12. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    Nevjerojatno.
    Do sad mi je taj ocon bio najdraži.
    Ali ovako zatvarati nema veze s glavom. I onda još Kimija okriviti

    Što se Kimija tiče taj je takav baksuz da to nije istina. Konstantno indertan i pasivan i onda kad se odluči za neku akciju uvijek ali uvijek izvisi. Ili je to Max ili je to ocon ili. Je to seb ili netko dr



    3
    3

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.