Raikkonen sretan što je kotač ostao na bolidu nakon udarca u zid

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 6 godina 2 min 1 komentara

Iako je početak utrke za Icemana bio katastrofalan zbog incidenta s Oconom zbog kojeg pao na dno poretka, 38-godišnji Finac je na kraju sretno i spretno došao do drugog mjesta na VN Azerbajdžana. Ferrarijev vozač objašnjava kako je tri kruga prije kraja punom brzinom udario u zid, ali… sve je ostalo na svom mjestu.

“U prvom krugu nakon ponovnog početka utrke prije posljednjeg dijela pravca sam punom brzinom pogodio zid s njegove unutrašnje strane. Imam dosta sreće što prednji kotač nije otpao. Očekivao sam da će vrlo brzo otpasti, ali imao sam sreće.”

Raikkonen otkriva da je jednu neugodnost imao i prije nego je utrka startala kada je ‘skoro udario u zid na putu prema startnom gridu‘.

Što se tiče utrke, Kimi dodaje:

“Imao sam puno trenutaka gdje sam bio blizu zidovima. Bili smo na granici, nije bilo lako. Nije bilo najugodnije – neki krugovi su bili dobri, a u nekima sam morao pokušati ne udariti u zid. Osjećaj u bolidu je bio prisutan, ali ne uvijek pa sam pomislio: ‘U redu, pokušat ću ići što brže mogu, ali malo opreznije’.”

“Možda su danas određene stvari išle nama na ruku. Red Bullovi, gledam što će učiniti, bio sam prilično siguran da će se nešto dogoditi kasnije kada se približe jedan drugom. Uspjeli smo se čuvati nevolja. U ovakvoj utrci, znajući što se dogodilo prošle godine, tako nešto će se isplatiti.”

Što se tiče njegovog kontakta s Oconom na početku utrke, kaže:

“Bio sam s unutrašnje strane i ne znam je li me možda nije uočio, ali jednostavno je samo skrenuo. Izvukao je deblji kraj. Mislio sam da će znati da sam tamo jer sam bio pokraj njega.”

“Uništili smo prednje krilo i gumu, promijenili krilo, ali nisam provjerio ima li bolid više štete. Činio se u redu, malo sam se mučio s gumama, ali siguran sam da nije bila velika šteta.”


Odgovor

1 komentar

  1. Kimi Raikkonen
    zoka Prikaži

    Sretno drugo mjesto, i bas me zacudilo kako kasni za Hamiltonom 2.5s nakon 3 kruga kad ono poljulbio zid jbg. Doslo na naplatu ono iz bakua od prije mjesec.



    7
    6

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.