Vettel: Morao sam probati

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 20 komentara

Sebastian Vettel je imao utrku pod kontrolom koliko je to bilo moguće dok se nije počeo događati kaos u samom finišu. Tada je izgubio vodstvo jer je Valtteri Bottas dobio besplatnu promjenu guma tijekom perioda sigurnosnog automobila.

Vettel je prvi odlazak sigurnosnog automobila odradio savršeno precizno, ali ga je drugi put Bottas nadmudrio kad je ranije krenuo punom brzinom. Vettel je nakon toga preambicioznim pokušajem pokušao vratiti svoje vodstvo, ali se prekočio i izgubio dodatne dvije pozicije.

“Sretan sam što sam probao. Nisam sretan što nije uspjelo, ali morao sam probati,” rekao je Vettel nakon utrke.

“Ne mislim da je bilo preoptimistično probati s unutrašnje strane. Nije bilo prekasno jer sam uspio ući u zavoj, jedva. Nisam imao opcija jer je Lewis bio na desnoj strani i nisam mogao bliže do njega. Valtteri je bio ispred, ostavio je otvorena vrata s unutrašnje strane. Bio sam iznenađen, a prosudba kočenja je bila jako teška.”

“Bio sam malo zarobljen jer nisam mogao vidjeti gdje sam u odnosu na zavoj. Imali smo reference, na desnoj strani je bila pasica, znakovi na zidu, a na lijevoj strani nije bilo skoro nikakve reference.”

“Imao sam solidan restart, vidio sam prostor i nažalost blokirao kotače.”

“Da nisam blokirao kotače, a kočio na istom mjestu, potez bi uspio i bio bi dobar potez.”

“Lako je sad reći da nije uspjelo i da je bio kriv potez, ali sam morao probati. Ne možemo dopustiti da jedna ili dvije loše sekunde u utrci bace sjenu na cijelu utrku jer je bilo puno pozitivnih strana.”

Vettel je nakon te pogreške pao iza i izgubio čak i poziciju od Sergija Pereza, ali je pri kraju pokušao i to vratiti.

“S takvom gumom pokušao sam uhvatiti Force Indiju. Najprije sam se morao malo priviknuti na novi balans u bolidu s takvom gumom. Oni su bili jako brzi na pravcu, a onda je Perez dobio zavjetrinu od bolida ispred i zaista nisam imao prilike bilo što probati. Šteta.”

“Osim toga mislim da smo imali jaku utrku, ali tako to bude ponekad.”

“Bez sigurnosnog automobila bi sve bilo lakše za nas. Možda imamo 47 pozitivnih krugova i jedan zavoj negativno. To je sve dio igre.”

[donacija]


Odgovor

20 komentara

  1. F1puls Portal
    gosuasus Prikaži

    Slazem se. It is what it is.
    Ovo je prvenstvo, ne jedna utrka. Bitno je da Ferrari i Seb pokazuju dobre performanse i voznju.
    Kad se pogleda rezime sve cetiri utrke, nije li ovo prva “veca greska” Vettela ove sezone? Jer, sve ostalo je islo kao po spagi. Ono sto nije osvojio, nije bilo zbog njegove krivice.



    16
    15

    1
  2. Ferrari
    ferrari1984 Prikaži

    Smatram da je Seba pomalo iznenadila situacija koliko mu je Bottas ostavio prostora tako da je isao uletiti u prostor ali njegova greska je kocenje tako da treba se priznati da je uletio preoptimisticno…

    Mozda je trebao biti malo strpljiviji pa kad mu se vec kompromitirala utrka onda je trebao bito pametniji i ostati bar ispred Hama u utrci…

    Ham ni kriv ni duzan uzeo ponudeno…
    Samo se nadam da Sebu na kraju sezone nece biti deficitarni bodovi…



    10
    8

    2
  3. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Jebiga, bice bolje drugi put. Veseli me sto Ferrari stvarno izgleda dobro



    20
    18

    2
  4. Charles Leclerc 16
    ferarista Prikaži

    dominiramo, a ovako gubimo bodove,nije dobro



    20
    19

    1
    • Ferrari
      ferrari1984 Prikaži

      Slazem se…
      Ferrari je dosada bio bolja ekipa od Merca a Seb zaostaje 4 boda za Hamom…
      Seb jednostavno danas nije smio onoliko riskirati…
      Max mu upropastio utrku u Kini, a ovdje je po meni sam krivac za tek 4.mjesto… I naravno idipt Max jer uvijek napravi neko sr…e na stetu Ferrarija…



      20
      19

      1
      • avalon Prikaži

        dijelom je ukenja max , a zatim grosjean svojim iz čista mira lupija u “zidinu” i time vjerovatno za poneki krug “zadrža” SC na stazi pa je možda i zbog toga seb požurija sa pokušajem da pretekne bottasa . kad sam već kod bottasa/mercedesa oni ka da imaju “babu vangu” na pit wall – u … jbte , čekali su sa izmjenom guma fincu ka da im je neko dojavija da će max napravit sranje i da će ponovno izači SC na stazu tako da valtteri može izmjenu obavit “besplatno” . šteta bodova ove zadnje 2 trke ( hvala ti max ) , mogu pofaliti u završnici ….



        6
        6

        0
  5. sennacher Prikaži

    Seb ima dobro i (kao i obično) opširno objašnjenje, a trkaći insitnkt je odradio svoje, ovog puta na njegovu štetu.
    Ne bi trebalo biti ništa strašno ako se zadrži ovaj odnos snaga među ekipama, ali ako ne bude tako prosuti bodovi na zadnje dvije utrke bi na kraju mogli nedostajati



    10
    10

    0
  6. Ferrari
    Korisnik Prikaži

    nek si probao kralju, tako i treba, stignemo sve s ovim bolidom do kraja :)



    22
    18

    4
  7. Adrian Newey
    zgrobnika Donator Prikaži

    Ni riječ ne bi reko, trebao je probati, i pošteno je to uradio.



    14
    13

    1
  8. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Neka si…..
    Nije prošlo, jbga.
    Biće bolje, akBgda.



    13
    11

    2
  9. sennacher Prikaži

    Iako na kraju nije ispalo kako bih ja kao Vettelov navijač volio u ovom detalju vidim dosta pozitivnog kao ljubitelj F-1. Naime, u tom trenutku četiri bolida dvije top-ekipe su bile u direktnoj borbi na stazi, a da to nije bio start.
    OK, neki će reći da je bio restart, ali ovdje je u prednosti vodeći Bottas koji bira trenutak kad će dati puni gas za razliku od semafora na startu kad je trenutak za sve bolide jednak i predvidljiv. Bottas je ovo sasvim logično iskoristio a iza njega je Hamilton pritiskao Vettela koji je također bio u određenoj opasnosti od Kimija.
    Stekao sam dojam da je Vettelov potez više bio obrana od Hamiltona nego napad na Bottasa koji je obojici skratio prostor ispred pa se i Kimi prilično poravnao s Lewisom. OK, ako Vettel nakon utrke kaže da je zapravo bio napad onda je valjda tako.
    U svakom slučaju bio je ovo četveroboj Mercedesa i Ferrarija kakav dugo (ili nikad?) nismo gledali jer obično su tu negdje po brzini, ali su prilike za direktnu borbu na stazi rijetko moguće, a kamoli borba sva četiri bolida.
    Hamiltonu valja čestitati na pobjedi, a ne kritizirati koliko je ona zaslužena ili sretna. Čovjek je odvozio najbolje s tim paketom kakav je imao danas, a na ostala događanja nije nimalo utjecao, a kamoli da je nekoga oštetio svojim postupcima. Osim toga, valja priznati da je u svoj toj hrpi njegovih pobjeda vrlo malo “sretnih ili nezasluženih” pa zašto kritizirati ovu današnju.
    Sezona ide dalje, Ferrari izgleda dobro, valjda su ispucali više pehove i vlastite gluposti…



    6
    6

    0
  10. James Hunt
    f1_zg Donator Prikaži

    Nisam Sebov fan, ali ovo je bio dobar potez, makar nije uspio. Dosta mi je više kalkulatora u F1, svaki potez ljudskosti i natjetacateljskog duha odobravam? Svaka čast!



    25
    24

    1
  11. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Pa ono.. Ako ti tako kazes.. Skupa greska.. Sta se uplasio Hama, moga je cekat, tako i tako su jaci od Mecke na najmeksim gumama..



    2
    2

    0
  12. Wolf
    hattrick Donator Prikaži

    ..toga sam se jedino bojao da će se desiti. JOš prije restarta kažem frendu, samo da nepokušava u prvom krugu prestizati Bottasa, uneredit će se zbog hladnih guma.. i upravo se to desilo.

    Trebao je čekati da gume postignu optimalnu temperaturu.. i opet bi bio u prednosti jer Mercedesi sporije postižu temperaturu u tim ultramekanim gumama. Što se tiče prvenstva bilo je jedino bitno ostati ispred Hamiltona. Jbga.. što je tu je. Idemo danje, sva sreća ostao ja na stazi.



    6
    5

    1
  13. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    slažem da je morao, ali mogao je biti strpljiviji. onaj potez je bio sulud.
    predao je hamu vodstvo u prvenstvu .



    2
    0

    2
  14. Lewis Hamilton 44
    Berislav Donator Prikaži

    Da se je m o r a o kockati sa pobjedom….(?). Nisam baš siguran da su toliko jači (u svemu) od ostalih da si to mogu olako dozvoliti kockanje. I još, nakon toooliko godina mora probati……


    0
    -5

    5

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.