Gasly: Današnji incident je najstrašniji trenutak moje karijere

Vijesti

Crankshaft

Prije 6 godina 2 min 8 komentara

U prvoj kvalifikacijskoj rundi za VN Azerbajdžana vidjeli smo dosta sreće u mogli bismo reći incidentu dvaju Toro Rossovih vozača na kočenju prije zavoja broj 15. Hartley je bio ispred svog timskog kolege te je išao dosta sporo zbog probušene prednje lijeve gume, a nadolazeći Gasly je u posljednji trenutak vidio Novozelanđanina te je uz dosta sreće prošao pokraj Brendona.

“To je bio stvarno strašan, najstrašniji trenutak moje karijere. Nisam znao hoće li skrenuti ulijevo ili udesno. Ne znam što mu se dogodilo, drastično je usporio. Vozio sam 320 km/h i, iskreno… on se skoro zaustavio, pokušao sam ga izbjeći te sam bio siguran da ćemo se sudariti. Već sam se vidio u zraku, ne znam kako sam tome izmaknuo, ali to je bio prilično strašan trenutak.”

“Možda je imao puknuće gume. Siguran sam da to nije učinio namjerno, ali bio je na trkaćoj putanji, nisam bio siguran hoće li nastaviti ići tako ili ne.”

“Siguran sam da nije bilo namjere, možda za sljedeći puta trebamo veći razmak između naša dva bolida”, rekao je Gasly nakon ispadanja u Q1.

Brendon Hartley preuzeo je krivnju za incident, ali tvrdi da nije znao da je Gasly u svom brzom krugu i tako blizu njemu.

“To je bila katastrofa, jako sam uzrujan zbog toga. Nisam postavio vrijeme dotad, u oba moja kruga su bile žute zastave. Zatim sam dodirnuo zid s unutrašnje strane te sam kroz lijevi zavoj znao da imam problem pa sam usporio, nisam bio svjestan da je Pierre bio tako blizu iza mene”, rekao je Hartley i zatim nastavio.

“Očigledno sam išao dvostruko sporije, pokušavao sam shvatiti koliko je moj problem ozbiljan te sam potpuno zabrljao. Problem je u zidovima, ne vidite vozače koji dolaze.”

“Napravio sam veliku pogrešku, žao mi ga je. Dugujem mu veliku ispriku što sam mu se našao na putu i umalo izazvao veliku nesreću. Razočaran sam kako se to odvilo. Nije dobar dan.”

Gasly će sutrašnju utrku startati sa 17., a Hartley s 19. mjesta.


Odgovor

8 komentara

  1. Adrian Newey
    zgrobnika Donator Prikaži

    Kako je lijepo ljudski kad netko prizna svoju grešku.



    28
    28

    0
  2. Ferrari
    pro5i vilin konjic Donator Prikaži

    Svaka čast na refleksima. Plinoviti je to vrhunski eskivirao.



    17
    15

    2
  3. Max Verstappen
    F1ST Prikaži

    nije mi jasno kako brendon nije dobio kaznu za ovo……



    3
    2

    1
  4. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    Svaka cast kako je uspio ovo uopce izbjec na tu brzinu izgledalo je stvarno opasno. Ali opet zasto se brine uopce i da se razbio pa ima halo ?



    7
    0

    7

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.