Ricciardo: Mislim da možemo biti još brži

Izdvojeno

Daniel Ricciardo završio je prvi dan u Bakuu na prvom mjestu te je zadovoljan s formom austrijske momčadi na stazi koja ima karakteristike Monaka i Monze.

Australac je nakon drugog mjesta na prvom treningu odradio najbrže vrijeme na drugom slobodnom treningu, ali su razlike u vremenima bile vrlo male.

“Mislim da možemo biti još brži, generalno sam zadovoljan s bolidom. Nemamo problema, čeka nas tijesna borba sutra i u nedjelju. Kao i uvijek u kvalifikacijama, Mercedes i Ferrari će biti nešto brži. Vrlo vjerojatno ćemo sutra gubiti vrijeme u prvom i trećem sektoru, a drugi će biti ključan za nas. Jedini problem nam je vjetar koji će nam otežavati vožnju.”

“U dužim vožnjama malo sam se mučio na ultrasoftu. Znamo što i gdje moramo popraviti. Sa supersoft komponentom je bilo sve prema očekivanjima. Čak i da ne završimo u prvom startnom redu, mislim da imamo vrlo jak bolid za utrku. Ima nas nekoliko koji je ćemo biti vrlo blizu, a ja osjećam da vozim dobro.”

“Osjećam se ugodno na stazi, a to je najvažnije na utrkama ovakvog tipa. Lijepo je ponovno biti ovdje i imati dobru brzinu. Nastavit ćemo gurati do kraja vikenda,” rekao je Ricciardo.

S druge strane garaže, momčadski kolega Max Verstappen vikend je započeo s još jednim udesom, ali je na drugom treningu pokazao solidnu brzinu.

“Danas smo bili brzi. Naravno, uvijek želiš napredovati, ali znamo da će Mercedes i Ferrari u kvalifikacijama imati taj mod s kojim će biti brži. Međutim, i mi imamo nešto za kvalifikacije. Na ovoj je stazi bitno samopouzdanje. Ako se osjećaš dobro u bolidu, onda može odraditi i dobro vrijeme,” tvrdi Nizozemac.


Odgovor

2 komentara

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.