F1puls dio troškova podmiruje prikazom reklama. One nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da na ovoj stranici onemogućite AdBlock. Hvala.

Todt podržava Alonsov odlazak u WEC

Nikola Klobučarić

Korisnički panel

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Jeanu Todtu sviđa se što je Fernando Alonso uz F1 sezonu ove godine odlučio odraditi i Svjetsko prvenstvo izdržljivosti.

FIA-in predsjednik je izjavio:

“To je vrlo osobna odluka i moramo je poštovati. Mislim da je ovo vrlo dobro za promociju motorsporta. Fernando također ima odlične programe za razvoj kartinga i želi dati mladima ono što je utrkivanje dalo njemu, ne mogu ga zbog toga osuđivati.”

“Prije 20 ili 30 godina mnogi F1 vozači su vozili u drugim serijama, danas toga skoro pa ni nema. Ako je to njegova želja i ako ima dozvolu momčadi, onda mislim da ovo što radi je sjajno.”

Todt, koji je bio na čelu Ferrarija tijekom njihovih uspješnih godina s Michaelom Schumacherom, kaže da bi i on sam dopustio vozaču da odradi nešto slično kao i Alonso.

“Ja bih osobno dozvolio. Važno je izvući najbolje iz vozača, a za njega to znači sloboda i komfor. “

Todt je prokomentirao i trenutno stanje u Formuli 1.

“Formula 1 je prošla kroz brojne promjene nakon dolaska Liberty Medije i trenutno rade dobar posao. Imamo dobar odnos s njima i radimo na poboljšanju Formule 1. Također vodimo razgovore o budućnosti, odnosno novim pravilima koja stižu za nekoliko godina.”

Ti razgovori već su naveli Ferrari da zaprijeti odlaskom iz Formule 1, a Todt inzistira da je briga o interesima momčadi važna za FIA-u.

“Naravno da sam razgovarao sa Sergijem Marchionneom, savršeno se razumijemo, dobro poznajem Ferrari.”

“Imam veliko poštovanje prema njima, motorsport im puno duguje. No, na kraju dana ne bismo trebali govoriti o nagađanjima, spekulacijama i prijetnjama već se moramo pobrinuti da sve momčadi ostanu u Formuli 1,” zaključuje Francuz.

Podrži nas

Naš zadnji Donator je: AlkY.

Najveći donatori: Jester, CrashOverride, wapi

Zajedno smo od veljače 2015. godine. Donirajte i vi iznos po volji na PayPal.

Nikola Klobučarić
Pulsmedia autor
402 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj