Haas kaže da su njihovi konkurenti ove godine imali puno sreće

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 2 komentara

Haas vjeruje da su njihovi glavni rivali ove godine Renault i McLaren imali puno sreće u prve tri utrke.

Iako je Haas krenuo u sezonu s neočekivano brzim bolidom, u poretku konstruktora su tek na sedmom mjestu. Potencijalni dvostruki finiš u bodovima u Australiji propao je zbog dvije greške tijekom promjene guma, a na zadnjoj utrci u Kini Kevin Magnussen je uspio doći do 10. mjesta. U Bahreinu je Magnussen bio peti, i to je glavni izvor njihovih trenutnih 11 bodova.

14 bodova već kasne za Renaultom, a 17 za McLarenom.

“Trenutno se za četvrto mjesto borimo mi, Renault i McLaren,” kaže Gunther Steiner.

“Slika je prilično jasna i znamo kako stvari stoje. Nadam se da napokon možemo sklopiti jednu utrku jer se drugima posrećilo, a nama obrnuto.”

“Ali, sami moramo stvoriti svoju sreću. Australija nije bila sjajna, ali osim toga tamo smo gdje trebamo biti.”

Kad je komentirao utrku u Kini također je rekao da nisu imali sreće jer su prije sigurnosnog automobila bili na 7. i 9. mjestu, ali je besplatna promjena guma kod Renaulta i Force Indije za njih upropastila ostatak utrke.

Haas je imao malih problema s tempom na mekšim komponentama guma, ali Steiner vjeruje da će njegova ekipa riješiti te probleme razvojem kroz sezonu.

“Moramo nastaviti raditi ono što radimo. Na svakoj utrci sve više učimo o gumama i gomilamo znanje o gumama od ove godine. Imamo i plan nadogradnji za nastavak sezone. Naš cijeli plan je puno drukčiji nego prošle godine.”

“Prošle godine smo znali da nećemo imati puno nadogradnji jer smo rano u sezoni odlučili da ćemo se usredotočiti na novi bolid. Međutim, ove godine smo donijeli odluku da ćemo se više posvetiti ovogodišnjem bolidu i nadogradnjama za njega.”

“Prema tome, sve se svodi na to koliko su te naše nadogradnje dobre i koliko su dobre one od naše konkurencije.”


Odgovor

2 komentara

  1. OnlyAlonso Prikaži

    Ne razumijem ih,prebacili su rano razvoj za bolid za 2018 i pretposljednji su…koji k….nemate pokrice za ovo sta pricate….nesto ste shebali…sad su se ipak odlucili fokusirat se za ovu sezonu(pa tek su 3 utrke prosle)stvarno cudna ekipa…svaka cast



    2
    -27

    29

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.