Horner želi Ricciardovu odluku do kolovoza

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 11 komentara

Red Bull i Christian Horner žele da Daniel Ricciardo svoju odluku o momčad u kojoj želi nastaviti karijeru donese najkasnije u 8. mjesecu ove godine.

Oko Ricciarda u zadnje vrijeme kruže zanimljive glasine, a možda najdominantnija je ona o mogućem odlasku u Ferrari na mjesto Kimija Raikkonena. Ipak, to nitko nije potvrdio, a Ricciardo kaže da samo želi biti u pobjedničkoj ekipi.

“Ne želim potpisati predugačak ugovor jer ne znam u kojem smjeru ovaj sport ide,” izjavio je Ricciardo.

“Mislim da su dvije godine sasvim u redu i time bih bio zadovoljan.”

Ako Ricciardo ne postigne dogovor s Ferrarijem, postoji mogućnost da ga vidimo u Mercedesu, ali sve je to još uvijek na razini čistog nagađanja.

Naravno, opcija je i ostanak u Red Bullu, a obje strane su već rekle da znaju što je za to potrebno – brz bolid i pobjede u utrkama ove godine. Ipak, postoje i određeni rokovi:

“Odluka bi trebala biti donesena najkasnije do ljetne pauze. Ne želimo čekati zauvijek.”

“Imamo i drugih dobrih opcija. Naš prioritet je nastavak rada s Danielom, ali ako to ne uspije – razmotrit ćemo i druge opcije,” kaže Horner.

Na upit kakve alternative točno imaju, Horner odgovara:

“Najočiglednija je Carlos Sainz. On je pod ugovorom s nama. A osim njega, imamo par mladih vozača.”


Odgovor

11 komentara

  1. Mclaren
    luke flywalker Donator Prikaži

    Zar nije rok da se Rici izjasni bio do maja?



    4
    2

    2
  2. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Ja se iskreno nadam da je on Ferrarijev buduci vozac. Nevidim tamo vise Alonsa nikako, Hamiltona mozda i to sa jako malim postotkom sansi . A Verstapena ne zelim nikako i sumnjam da ce ga RB dati ikome. Kimi je dobar tj vrlo dobar no u F1 moras biti odlican i to uspjevati ponavljati malo cesce nego sto to Kimi radi. Riciardo radi upravo to, uvijek iz ponudenog izvuce maximum i nije sklon unutarmomcadskim sukobima. Sto se tice Kimija nek se zna da sam navijao za njega i Ferrari kontra Alonsa 2007 i McLarena. Odlicno je krenuo ove godine i zbilja je steta zbog onog kiksa u boksu ali mislim da nece sezonu izvuci do kraja na ovom nivou.



    18
    16

    2
  3. Ayrton Senna
    maurich Donator Prikaži

    Ricciardu je ova posljednja pobjeda u Kini sjela ”k’o budali šamar” jer je u boljoj poziciji za pregovaranje sa ovim prepotentnim klipanima od Hornera ( još ga i podnosim) i Helmuta Marka ( stvarno ga ne mogu probaviti). Još jedan plus je što RB miljenik Max radi pizdarije iz utrku u utrku, a valjda po prvi puta u povijesti RB i nema toliko opcija sa vozačima kao nekada. I baš mi je drago, jer Riccirardo je onaj istinski racer koji vozi atraktivno, ali glavom. Vjerujem da bi za njega bilo jako zdravo da promijeni momčad…e sad, koliko god Vettel govori kako ne bi imao ništa protiv da mu dođe za momčadskog kolegu, mislim da to u stvarnosti i nije baš tako… Kimi i Seb se dobro slažu i mislim da je u tome i ključ što Kimi svake godine dobije novi ugovor, s time da ovu sezonu stvarno vozi bolje nego sve ove protekle…Rici je ipak malo tvrđi orah, i ispod tog smiješka nalazi se veliki fighter…
    Mercedes? A tko zna što se tamo događa, Lujo im je tamo i vozački i marketinški jako bitan, a kako je i Ocon Merecedesov, ne znam da li oni toliko žele Ricciarda. Samo da mu se ne dogodi kao Alonsu prije par godina – ”mogu svugdje” pa na kraju izvisi, ode u McLaren, a nastavak priče gledamo, eto, i danas.
    Ricciardu svakako želim sve najbolje i da bude u top timu jer ima apsolutno sve predispozicije da postane svjetski prvak.



    43
    41

    2
  4. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Politika….. neka vas Daniel odhebe.

    P.S. Ako ovaj portal čita kolega Ivica Blažičko neka zna i neka nauči da se Danielovo ime izgovara Daniel, a ne Dani.



    7
    -1

    8
  5. Ayrton Senna
    FerrariF1 Prikaži

    RICCI U FERRARI ! ! !



    22
    19

    3
  6. Mclaren
    KERS Prikaži

    Dođi u Mclaren, posllje kiše dolazi sunce..



    6
    -2

    8
  7. Ferrari
    Zare Prikaži

    Ode Dani umjesto Kimija



    1
    0

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.