Sainz još uvijek uči Hulkenbergove ‘male trikove’

Vijesti

Crankshaft

Prije 6 godina 3 min 2 komentara

Renaultov šef Cyril Abiteboul je prije nekoliko dana pohvalio svog vozača Nicu Hulkenberga za sav odličan posao koji u posljednje vrijeme radi u francuskoj momčadi. Podsjetimo, Carlos Sainz je u Toro Rossu mogao parirati novoj zvijezdi Formule 1 Maxu Verstappenu, a sada taj isti Sainz teško prati korake timskog kolege Nice Hulkenberga.

Naravno, prošle su tek tri utrke nove sezone i ovakve izjave ne treba shvaćati previše ozbiljno, a ovoga puta se oglasio i 23-godišnji Španjolac koji je priznao da još uvijek uči trikove svog iskusnijeg kolege.

“Nico je zasigurno veoma snažan u kvalifikacijama. Mislim da je uvijek bio, s ovim bolidom vjerojatno još više. Dobro ga razumije.”

“Možete to vidjeti. Kada sam došao u momčad prošle godine, on je imao te male trikove, male stvari koje mu pomažu da bude jako, jako brz u kvalifikacijama, a što ja još uvijek otkrivam i na što se tek prilagođavam.”

“U Melbourneu sam bio pola sekunde brži u Q2. Na ostale dvije utrke sam bio malo iza, tako da nema mjesta panici”, rekao je Sainz.

Carlos je dodao da ga brzina timskog kolege uopće ne iznenađuje.

“Osim toga, on ima jednu godinu iskustva više u bolidu. Ima prošlogodišnje utrke kako bi znao kako se bolid ponaša kod promjena, kod načina vožnje itd.”

“On je jako brz dečko, i osim toga ima puno iskustva. Ja sam tek u svojoj četvrtoj sezoni, i dalje učim puno toga o bolidu. Sustižem malo po malo. Godina ima 21 utrku, mi smo odradili tri. U jednoj od njih sam bio brži. Prema tome, uopće nisam zabrinut.”

Iako brojke zasad ne izgledaju dobro, Sainz tvrdi da je prava slika nešto drugačija.

“Mislim da sam u Australiji bio brži. Da budem iskren, u Bahreinu sam bio dosta spor. Još uvijek to pokušavamo shvatiti, a to je teško kada imate utrku za utrkom.”

“U Kini sam kasnio samo par desetinki u kvalifikacijama, a u utrci se to udvostručilo zbog pozicije na stazi.”

Renault se zasad čini kao ekipa koja ima četvrti najbrži bolid, ali momčad iz Enstonea želi više, naročito u utrkama.

“Mislim da smo jako dobri, pogotovo u kvalifikacijama. U svakoj utrci postoje stvari koje treba dokučiti jer na neki način nismo kompetitivni kao što budemo u kvalifikacijama”, rekao je Sainz.


Odgovor

2 komentara

  1. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    Ništa od tebe buraz


    0
    -4

    4
  2. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Pametan i perspektivan F1 vozač, koji poštiva ljude s kojima radi. Neka se zahvali i okani institucije Red Bull.
    To je škola Carlos Sainza seniora.

    :thumbs:



    1
    1

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.