Hamilton: Cilj mi je napredovati s Mercedesom i uznemiriti crvenu momčad

Izdvojeno

Lewis Hamilton još uvijek nije potpisao novi ugovor s Mercedesom, ali Britanac kaže da želi odvesti njemačku momčad najdalje moguće i na tom putu uznemiriti crvenu momčad, pritom misleći na Ferrari.

Hamilton je u Bahreinu odradio 100. utrku za Mercedes, a sada se očekuje njegovo produljenje suradnje s momčadi za koju je osvojio tiri naslova.

“Moja nadanja za budućnost su da nastavimo rasti, pobjeđivati i uvijek kretati se prema naprijed. I naravno, da gradimo naš odnos. Stvarno želim odvesti ovu momčad najdalje što je ikad bila.”

“Želim biti dio ovog putovanja tijekom kojeg će Mercedes postati najuspješnija momčad u povijesti Formule 1. Tijekom svoje vozačke karijere želim dati sve od sebe kako bi ostalima trebalo dugo vremena da nas sustignu. To bi jako uzrujalo crvene bolide i crvenu momčad, to je moj cilj.”

Britanac je također bio upitan što ga je uvjerilo da se pridruži Mercedesu nakon što je svoju karijeru započeo u McLarenu.

“Sjećam se Monaka 2012., bilo je ljeto. Niki me nazvao i rekao da me žele u svojoj momčadi. Nikada prije nisam pričao s njim. Nije imao dobro mišljenje o meni, ne znam zašto, čak se nikad nismo sreli ni pričali.”

“Znao sam čuti da je u medijima pričao neke stvari o meni, ali nisam znao zašto me mrzi. Međutim, nakon toga smo počeli pričati i shvatili da imamo dosta toga zajedničkog.”

“Zatim je Ross došao u kuću moje majke i sjedio u njezinoj kuhinji, to je bilo baš kul. Odrastao sam gledajući kako Michael osvaja naslove s Rossom na pit wallu, a sada je taj čovjek u kuhinji moje majke i želi da zamijenim Michaela.”

“Svidjelo mi se kako je Michael otišao u Ferrari i ostvario brojne uspjehe nakon što nisu bili toliko uspješni. Bilo je nevjerojatno gledati to putovanje i pobjede i htio sam uraditi nešto slično.”

“Mislim da sam u McLarenu napravio sve što sam mogao. Vidio sam Mercedes kao bebu koja će odrasti u nešto i htio sam biti dio toga. Ljudi su vidjeli to kao veliki rizik, ali ja volim riskirati i to je uzbudljivo. Ako ne riskiraš, ne živiš,” zaključio je Hamilton.


Odgovor

17 komentara

  1. Mercedes
    Har Kl Donator Prikaži

    Sjećam se kad je prešao u Mercedes.
    Svima (i meni) je izgledalo kao prelaz sa konja na magarca. Rizik koji je se višestruko isplatio.



    34
    25

    9
  2. Kimi Raikkonen 7
    Hydroid prime Prikaži

    Crvena momčad je vec dovoljno uznemirena. 10g bez naslova



    25
    22

    3
  3. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Zašto je slika članka uvik ista kad je nešto vezano za Hamiltona
    Nije valjda jedina hahah



    8
    8

    0
  4. Zemo Prikaži

    Nije mu lametno ostati u mercu dogodine…



    6
    3

    3
  5. Kimi Raikkonen 7
    Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

    Je je, bas si isao riskirati na nevideno. Pokazali su ti koliko razvijaju PU i da mcl nece vise imati isti tretman oko PU. Pokazali ti pogone i ljudstvo. Ponudili ti lovu i tjt.



    28
    14

    14
    • Marlboro
      AMG Donator Prikaži

      Stavi se na njegovo mjesto pa reci da ne bi presao u Merc ako je vec bilo ponudjeno i pokazano to sve sto si nabrojao. I onda se stavi na Alonsovo da vidis da je Hamilton tu napravio odlican posao, sto je na kraju krajeva i zasluzio. Nisam njegov zagrizeni navijac ali nije posteno blatiti nekog vozaca zbog prelaska u drugu momcad, sve je to f1 life…



      6
      5

      1
  6. David Croft
    Ferrari Prikaži

    Schumi je čekao 5 godina na naslov sa Ferrarijem…Hamilton je u drugoj godini dobio raketu.

    Realno…nije “radio” za taj rezultat u Mercedesu.



    31
    22

    9
  7. Ferrari
    Markozaja Prikaži

    Vidim opet svasta pisete za luju..pa logicno da su mu pokazali kao sto je i logicno da je presao u mecku..pa nije lud..nezz samo zato ga toliko osporavate kad je vrhunski vozac..jedini minis mu je sto ne vozi za ferrari..ja osobno sam navijac tima ne vozaca..zato sad navijam za seba i kimija..da dode lujo navijao bi i zanjega..jedini logican nacin razmisljanja..zato ekipa..pustite luju..mozda nekad dode mozda ne..nije ni bitno..vrhunski je vozac ali mogu samo rec forza ferrari :D



    15
    11

    4
  8. Ferrari
    Miky0044 Prikaži

    Forza Ferrari samo da je neki drugi vozac umjesto Vettela, al uvijek mora biti nijemac u igri??



    1
    -10

    11

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.