Horner: Očekujemo nastavak oscilacija Renaultovog motora

Izdvojeno

U Red Bullu očekuju nastavak oscilacija njihovog dobavljača pogonskih jedinica. Austrijska momčad mučila se s pouzdanošću motora tijekom cijele prošle sezone, a slična priča nastavlja se i ove godine.

Red Bull radi na francuski pogon od 2007. i s njima su osvojili sve naslove između 2010. i 2013., ali kraj njihove suradnje mogao bi stići na kraju ove sezone.

McLaren je nakon raskida s Hondom prešao na Renault, što je otvorilo vrata suradnji Toro Rossa i Japanaca, a lako je moguće da će sljedeće godine istim putem krenuti i Red Bull.

“Prolazimo kroz te oscilacije već pet godina, a one će se nastaviti. Daniel je imao problema s baterijom u Bahreinu, a u Kini je otkazao turbo. Postavljamo si pitanje što je sljedeće,” rekao je Horner.

Daniel Ricciardo je prošlog vikenda stigao do pobjede nakon što je iskoristio dobru strategiju momčadi, a kvalifikacije jedva da je odradio poslije problema na trećem slobodnom treningu. Prije kvalifikacija je morao uzeti novi motor, turbo, MGU-H i MGU-K. Nova pravila koja određuju samo tri motora po sezoni stavljaju Australca u neugodnu situaciju.

“Nismo imali najbolji start u sezonu, pogotovo nakon dobrih testiranja gdje smo izgledali vrlo dobro. Pouzdanost je vrlo bitna, a kazne, koje je doći prije ili kasnije, ćemo pokušati prevladati na najbolji mogući način,” izjavio je Ricciardo.

Red Bull je nakon slabije prve dvije utrke pobjedom u Kini stigao na treće mjesto u poretku konstruktora iza Mercedesa i Ferrarija.


Odgovor

15 komentara

  1. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    Zalos start u sezonu krive renault a ne maxa koji je u sve 3 trke napravia sranje. Motor je kriv sta se izvrti po stazi ka balerina. Pa prosuja je max brat bratu 20 bodova u 3 trke. Dok ih je renault nije jos kosta nista jer odustajanje ricia je bilo radi serva



    23
    18

    5
  2. Nigel Mansell
    The Simpsons Prikaži

    Ovo je kao neki triler.
    Ovo mi zvuči da je raskid sa Renaultom na pomolu.
    Mcl i Renault bez odustajanja ove sezone a RB se žali?
    Ispade da su koncept size zero ovi u Mcl razvijali za RB.
    Ispade da i Mcl radi za RB, svjesno ili nesvjesno. ;)



    11
    10

    1
  3. Nando
    Lux14 Prikaži

    Samo vi prijeđite na Hondu, pa će te vidjeti oscilacije (po zakonu sinusa)



    33
    32

    1
  4. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Sasvim je jasno zašto Ferrari i Mercedes ne žele prodavati motore RBu. Ovi su operirano od lojalnosti.4 naslova su osvojili zahvaljujući i njima, a sad seru…



    28
    27

    1
  5. Alfa Romeo
    croblue Prikaži

    Mislim da je Renault taj koji u ovom trenutku treba povući potez i odje**** ove plačipi*** za sva vremena.

    Kako je netko spomenuo, lojalnost im je jednaka nuli, a ionako se ponašaju kao da im baš i nije stalo do zadržavanja partnerstva s Renaultom. Sjetite se samo situacije prije sezonu, dvije, kad su samo zahvaljujući Bogu i Renaultu, dobili motor i ostali u F1, premda to nisu zaslužili.

    Protiv njihovih vozača nemam ništa, ali sama momčad mi se gadi.



    20
    15

    5

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.