Villeneuve: Hamilton i Mercedes su u krizi

Izdvojeno

Gledajući na svaku situaciju s kritičke strane, Jacques Villeneuve vjeruje da je Lewis Hamilton i cijela Mercedesova momčad ove sezone u krizi.

Prošle su prve tri utrke sezone, a njemačka ekipa još uvijek ne zna za pobjedu. Nešto što im se nikada nije dogodilo u hibridnoj eri.

Villeneuve, koji je uvijek spreman kritizirati, baca negativan pogled na Mercedes i Hamiltonove šanse za ovu godinu.

“Hamilton je u krizi i gubi bodove za prvenstvo, ali mislim da je cijeli Mercedes u krizi. Sada se moraju kladiti na Bottasa, koji nije vozač za prvenstva.”

“Nakon impresivnih kvalifikacija u Melbourneu, Lewis više nije u mogućnosti voziti bolid, to je vrlo zabrinjavajuće.”

Kanađanin vjeruje da razočaravajući start sezone nije dobra naznaka za vozača koji se obično muči kada stvari ne idu na njegovu ruku.

“Prošle smo godine vidjeli da tijekom krize gubi puno, pada u utrkama i zaspi, nije agresivan. Moramo vidjeti kada i hoće li se uopće probuditi.”

Villeneuve također misli da bi Red Bull morao zadržati Daniela Ricciarda.

“Red Bull bez Ricciarda ne bi bio sila, ali s Ricciardom su opasni. Bori se za prvenstvo kao i Ferrari prije dvije godine. Sve mora odraditi savršeno, a najbolji se moraju pronaći u nevolji.”


Odgovor

7 komentara

  1. Formula1
    f1zd Prikaži

    Villeneuve i Wurz-dva najjača lika u paddocku :prcnjau:



    11
    11

    0
  2. Monisha Kaltenborn
    monkeyseat Donator Prikaži

    Već sam se zabrinuo da se Žak neće oglasit.
    Mislim da bi svi na gridu potpisali tu ”krizu” u kojoj je momčad bez pobjede prva na tablici, a vozač isto bez pobjede drugi na samo 9 bodova minusa.
    Stvarno ovaj čovjek ide na onu stvar. Možda je G sila prilikom Michaelovog udaranja u Jerezu imala dosta jak utjecaj na moždane stanice.



    12
    5

    7
    • avalon Prikaži

      stvarno JV brblja kad priča o krizi merca jer eto ti si npr primjetija da je momčad bez pobjede prva na tablici . kako to dobro zvuči , nema ni traga krizi kad ne bi uzeli u obzir da su LH i VB završili sve trke skupljajući bodove za tim , ferrarievi vozači nisu završili sve trke … kimi je u bahreinu odusta u 35. krugu dok je vozija ispred LH ;) lewis je “nasljedija” to 3. misto odustajanjem kimija onda možda treba uzet u obzir i potez maxa u kini čime je seba bodovno “unazadija” sa P 3 na P 6 čime je lewis sa P 5 “skočija” na P 4 , prestignut od maxa vratija se na P 5 no zbog kazne mladca završija 4. da kimi nije ima problem u bahreinu , da je sa 3. pa na 9. misto merc ne bi timski bija prvi , a i to šta pišeš PRVI kao da nisi vidija da je omjer 85 Vs 84 boda za merc uz odustajanje kimija . može tebi JV ić na neku stvar no činjenica je da uprkos često “zločestog” jezika ( možda je prebrutalno iskren , bez dlake na jeziku ? ) on odvozija 11 sezona , 163 trke , svjetski je prvak šta bi MOŽDA moglo značit da zna više od tebe i gleda širu sliku pa vidi da su rezultati mercedesa sticaj okolnosti ( bahrein i kimi , kina i seb ) , kompasrira sezone 2014. sa 3 pobjede u prve 3 trke i uprkos odustajanju LH u australiji 111 “timskih” bodova , LH 1. sa 61 , NR 2. sa 50 bodova , 2015. u prve 3 trke 2 pobjede , 3 X 2. , 119 “timskih” bodova , LH 1. ispred seba sa + 13 bodova , 2016. u prve 3 trke 3 pobjede , 114 “timskih” bodova , NR 75 bodova , 2017. LH tek jednu pobjedu u prve 3 trke , ferrari 102 , mercedes 99 timskih bodova … jbga , umisto NR doša bottas ka “rookie” u mercedes , faza privikavanja ;) možda je sve ovo JV uzeja u obzir za razliku od tebe pa bi možda bilo dobro da kompariraš startove u 2014./15./16. pa i 2017. sa startom merca u ovu sezonu . možda vidiš da uprkos šta ti JV ide na neku stvar izgleda da je merc trenutno u nekakvoj krizi pa da JV ne priča pi*darije za razliku od …. možda bi treba pročitat ( ako nisi ) topic “Hamilton: VN Kine bila je katastrofa” da sad ne citiram lewisa ;) btw …. i gasly je u bahreinu donekle sticajem okolnosti ( ili npr alonso nekoliko puta sa McLH u konfuznim trkama … mađarsak 2015. ) osvojia 4. misto pa je trenutno 6. tim . znači li to da je bolji od FI , haasa i ne baš daleko od renauta ili se tu trku gaslyu poklopilo ka mercedesu sada ? ne treba “otpisat” mercedes ( prejaki i predobro organiziran tim ) ali da su startali u 2018. ka pretkodne 4 sezone nisu ! možda je kriza , možda trenutna slabost … blaži izraz za krizu koju spominje JV .



      8
      2

      6
  3. Lewis Hamilton 44
    Berislav Donator Prikaži

    Ne ulazim u to kakav je Jacques, ali da ima pravo za Merc+Lewis, ima. Tu je link na komentar koji je sublimirao njihove probleme po mom mišljenju, vrlo realno. https://www.bbc.com/sport/formula1/43778200



    1
    -1

    2

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.