Ricciardo sve manje optimističan da će se Renault poboljšati

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 7 komentara

Daniel Ricciardo priznaje da je sve manje optimističan oko Renaultovih šansi za poboljšanje pogonske jedinice nakon što je i danas na posljednjem slobodnom treningu uoči kvalifikacija u Kini imao problema s motorom.

Tjedan dana nakon što mu se bolid jednostavno izgasio na početku utrke u Bahreinu, Ricciardo je danas imao nove probleme zbog kojih je jedva stigao odraditi krug u prvoj kvalifikacijskoj rundi. Nadalje, uzeo je novi motor, turbo, MGU-H i MGU-K.

Kvalificirao se jedno mjesto iza svog timskog kolege, te će oba krenuti iz trećeg startnog reda.

“Nikad ne gubim nadu, ali sigurno je da se optimizam s vremenom smanjuje.”

“Pokušavam ne postavljati nikakva očekivanja trenutno, samo se prepustim i nadam se najboljem. Ako ne ispadne dobro – to će biti teško za prihvatiti.”

“Rekao bih da nakon zimskih testiranja nismo očekivali da ćemo biti u ovakvim problemima na drugom i trećem GP vikendu. Zimska testiranja su izgledala puno pozitivnije što se tiče pouzdanosti.”

Ricciardo u svom pokušaju u Q1 nije znao koliko može pritiskati i desetinka ga je dijelila da ispadne odmah u prvom dijelu kvalifikacija.

“Bilo je neizvjesno, definitivno nismo glumili neizvjesnost za kamere. To je bilo doslovno najbrže što sam mogao odvoziti u tom trenutku.”

“Pola sata prije početka kvalifikacija inženjeri su mi rekli da će biti vrlo tijesno vremenski za pripremiti bolid. Ja sam se spremio, ali sam znao da se možda bolid neće složiti na vrijeme. Dečki su dva sata naporno radili i slomilo bi nam srca da smo zakasnili samo za par minuta.”

I njegov timski kolega Max Verstappen nije imao previše lijepih riječi za Renault.

“Zaostatak na pravcima je bio veći od očekivanog. S naše strane također – nismo uspjeli naštimati modove rada motora.”

“Imamo i dalje neke stare probleme. Kad sam blizu limiteru dok mijenjam brzine to jednostavno ne radi kako treba,” kaže Verstappen.

Što se tiče novog motora, Ricciardo kaže da se još ništa ne zna:

“Moramo još pričekati par utrka dok ne odlučimo što ćemo s motorom za iduću godinu. Jednom kad dođemo u Europu puno stvari će se posložiti i onda ćemo moći vidjeti kakvi su trendovi.”


Odgovor

7 komentara

  1. Nando
    Lux14 Prikaži

    Možda mu se ukaže 150 ks ko kolegi ;)
    Mislim da što prije Red Bull ode iz partnerstva sa Renaultom, to će Renaultu i McLarenu biti lakše razvijati bolide, jer ovako vuku na 3 strane, a Renault i McL ne dobivaju ništa time



    17
    14

    3
  2. kreso Prikaži

    Pa cudno da se samo vama kvari motor…renault i mlc zasad nemaju problema…mislim da renault samo ceka da rb uzme hondu pa da moze krenit sa poboljsanjima..



    12
    11

    1
  3. OnlyAlonso Prikaži

    Decki,pa vidite kako TR ide,slobodno predite na Hondu,neznam sta cekate…



    1
    1

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.