Stroll: Williamsov korak unazad u odnosu na 2017. je šokantan

Izdvojeno

Lance Stroll kaže kako je šokantno što je Williams u Bahreinu prošlog vikenda bio sporiji u odnosu na 2017., ali Kanađanin se nada da momčad može ostvariti napredak.

Stroll se u Bahreinu kvalificirao na posljednje mjesto, a utrku je završio kao 14. Williams je nakon dvije utrke jedina momčad bez bodova.

Britanska je momčad tijekom predsezonskih testova imala brojne tehničke probleme s FW41, a Stroll je u kvalifikacijama na Sakhiru bio za četiri desetinke sporiji u odnosu na prošlu godinu.

“Ima puno stvari za rješavanje, daleko smo od mjesta gdje želimo biti. U Bahreinu je bilo šokantno vidjeti kakav smo korak unazad napravili u odnosu na prošlu godinu.”

“Gubili smo vrijeme na pravcima, tu se nismo se poboljšali. Malo smo bolji u zavojima, ali ni blizu koliko smo očekivali. Međutim, u Australiji smo malo poboljšali Massino vrijeme iz 2017. kada je bio u Q3. Imamo uspona i padova, ali još je rano.”

“Čeka nas još 19 utrka i moramo još puno toga razumjeti prije nego će se donijeti zaključci.”

Bez obzira na to što je Williams prošle godine u Kini imao solidnu brzinu, Stroll ostaje realan oko njihovih šansi ovog vikenda.

“Prošle smo godine ovdje bili poprilično konkurentni, obojica smo prošli u Q3 pa je to pozitivna stvar uoči ovogodišnje utrke.”

“Ali, istodobno nisam glup, znam da su ostali puno napredovali. Ne samo na području bolida već i na performansama motora. Bilo bi odlično ako bismo ponovili rezultat iz 2017. Ovo je drugačija staza, drugačiji su uvjeti. U Bahreinu je bilo sve drugačije, vidjet ćemo.”

Dodatni izazov za Williams je što VN Kine dolazi samo tjedan dana nakon Bahreina pa će teško napraviti neke promjene.

“Očito je da se bolid nije vratio u Europu i da je prošlo tek nekoliko dana između Bahreina i ove utrke pa nije tajna da smo kratki s vremenom kako bismo napravili velike promjene. Bez obzira na to, nismo prestali s analizom naših problema i pronalaženjem rješenja. Promjene koje ćemo napraviti neće biti velike, ali nadamo se da ćemo pronaći nešto performansi,” zaključuje Kanađanin.


Odgovor

10 komentara

  1. Ross Brawn
    Tuzlaensis Prikaži

    Ti si najveći Williamsov korak unazad



    18
    7

    11
    • Mercedes
      Har Kl Donator Prikaži

      Ne razumijem.
      Pa nećemo zar na Strolla prebaciti i dizajnerske greške?



      16
      12

      4
      • Ross Brawn
        Tuzlaensis Prikaži

        Ovdje govorim o lančanoj reakciji. Vozači platiše zauzimaju mjesto vozačima koji znaju dati dobar feedback sa staze i pomoći u razvijanju bolida više nego bilo koji crtež na papiru, tome je Williams davno rekao ‘zbogom’. Loša početna tačka bolida se da itekako ispraviti razvojem kroz sezonu, posebno u ekipama sredine poretka.



        20
        11

        9
      • Mercedes
        Har Kl Donator Prikaži

        Izvini, ali to ne može nikako biti povezano iz dva razloga:
        1. Bolid je sporiji od prošlogodišnjeg.
        2. feedback jeste koristan u razvoju ali ne i presudan. Inžinjeri su ti koji čitaju telemetriju.
        Oni su ti koji su odgovorni.
        Ko daje feedback u TR? Oni imaju još “zeleniju” postavu.



        15
        9

        6
      • Ross Brawn
        Tuzlaensis Prikaži

        Zelen nije isto što i loš.. niko ovdje ne priča o godinama, nego o kvaliteti



        14
        8

        6
      • Mercedes
        Har Kl Donator Prikaži

        Pretpostavimo da Gasly daje bolji feedback od Strolla. (mada sumnjam da je tu neka razlika), još uvijek ostaje prvi razlog. Sporiji su od prošlogodišnjeg bolida, u čijem razvoju su učestvovali i Stroll i Massa



        9
        7

        2
      • Alfa Romeo
        Tito Prikaži

        Nema Massee pametnom dosta …..



        8
        6

        2
      • Marlboro
        Hey You Donator Prikaži

        Ma Har Ki nemoj se ni truditi Stroll je većini na portalu kriv valjda i za rat u Sriji i poraz Barcelone kamoli ne za očajni Williams sa još očajnijom šeficom Claire.



        4
        0

        4
      • Dietrich Mateschitz
        Ante Vetma glavni urednik Prikaži

        Ne treba zaboraviti da je Stroll u finišu 2017. bio potpuno pogubljen. Mislim na Brazil i Abu Dhabi. Često se ističe par utrka (i kvalifikacija) koje je dobro odradio, ali se zaboravlja da je imao utrka gdje je vozio kao amater. Ne samo sporo, nego baš kao amater. Sjeća se tko team-radija iz Abu Dhabija gdje je pitao ekipu što da radi s gumama, da ne može ništa napraviti s njima i da ne zna kako postupiti? Tu utrku je završio nigdje, svi u boks jednom, on tri puta (US, SS, US, US gume). Završio zadnji, iza Ericssona 9 sekundi. U Brazilu je Massa bio sedmi, Stroll posljednji, dva kruga zaostatka.

        Možda je jednostavno nastavio s tim šarlatanstvom i ove godine. Sirotkin je novi, on nema s čim usporediti bolid i ponašanje guma da bi dao kvalitetan feedback, Stroll je vođa ekipe.



        15
        15

        0
      • Ferrari
        Markozaja Prikaži

        Ma ljudi..ferrari ima bolji motor nego mercedes..mecka koristi staro gorivo zbog izgaranja ulja i novih pravila i zato imaju slabiji motor nego proslih godina


        0
        -2

        2

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.