Ferrarijev mehaničar Cigarini uspješno operiran

Vijesti

Crankshaft

Prije 6 godina 2 min 8 komentara

Ferrarijev mehaničar Francesco Cigarini uspješno je operiran nakon teške ozljede koju je na VN Bahreina zadobio prilikom Raikkonenovog posjeta boksu. Cigarini je bio zadužen za promjenu stražnje lijeve gume, ali ona se nije dala skinuti, Raikkonen je dobio signal da su sve gume zamijenjene te je krenuo i prešao preko noge nesretnog Talijana koji je zaradio prijelom lisne i goljenične kosti.

Cigarini je prebačen u bolnicu BDF u Bahreinu te je jutros preko društvenih mreža potvrdio da je operacija bila uspješna, a tom je prilikom i zahvalio svima koji su pitali za njegovo stanje.

Raikkonen, koji se nedavno pridružio Instagramu, svom je mehaničaru zaželio brz oporavak.

Talijanska momčad je nakon utrke započela s istragom zašto automatizirani sustav nije spriječio ovakav incident. Sustav automatski pali zeleno svjetlo kada bolid ima montirana nova četiri kotača. Međutim, Raikkonenov stražnji lijevi uopće nije bio skinut te je Finac nakon incidenta utrku nastavio s dva različita seta guma na svom bolidu. S obzirom na to da je takvo nešto pravilnikom zabranjeno, Raikkonenu je odmah naređeno da se zaustavi.

Ferrari je dobio kaznu od 50 000 eura za nesigurno puštanje iz boksa, dok ćemo odgovor vezan za grešku automatiziranog sustava dobiti nešto kasnije.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=19&v=FIQc-Ke5VD0

[donacija]


Odgovor

8 komentara

  1. F1puls Portal
    Sarma Donator Prikaži

    Cigo želim brz oporavak.



    12
    12

    0
  2. Mclaren
    KERS Prikaži

    Bitno da je na testovima bilo sve savršeno, jedino je Mclaren otklonio dječje bolesti a bio je sprdnja (kad se sjetim onih padova bolida i pregrijavanja)..Ovo gospodinu poznate face (obicno s proslave kod podija) želim brz oporavak.



    6
    2

    4
  3. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    E da, zasto su Kimiju naredili da stane? Bottas je ja mislim u Belgiji 2015. imao razlicite gume na stazi, ali je dobio kaznu neku u utrci. Neznam tocno koju, ali je nastavio utrku. Mislim da je Kimi s kaznom i pit stopom opet mogao bar do nekih bodova.

    EDIT: A mozda i kotaci nisu bili dobro pricvrsceni



    2
    0

    2

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.