Ricciardo: Na nekim stazama nećemo imati pretjecanja

Izdvojeno

Red Bullov Daniel Ricciardo, kao i ostali vozači, tvrdi da je s aktualnim karakteristikama bolida vrlo teško pretjecati, a to smo mogli vidjeti na VN Australije kada njegov momčadski kolega Max Verstappen nije uspio proći sporije bolide ispred sebe.

“Šire gume i širi bolidi zauzimaju više prostora na stazi. Teško je pronaći čisti zrak. Doći ćemo na staze gdje neće ni biti pretjecanja,” rekao je Ricciardo za Motorsport.com.

Prema Ricciardovim riječima, bolidi iz prošle generacije bili su bolji od sadašnjih. Istina je da su bili sporiji u kvalifikacijama i utrci, ali su nedjeljom pružili više zabave navijačima.

“Želimo li gledati bolide koji voze 1m22s umjesto 1m25s, ali da se nedjeljom ne mogu utrkivati? Ili bi radije gledali sporije bolide koji se mogu pretjecati? Potreban nam je balans između ove dvije opcije.”

Ostavljajući na stranu problem s pretjecanjem, Red Bullov vozač vjeruje da će pojednostavljenje pogonskih jedinica biti dobar korak prema smanjenju troškova u Formuli 1.

“Svi proizvođači pogonskih jedinica potrošili su mnogo novaca u proizvodnju svojih motora. Međutim, mislim da je u tom procesu mnogo novaca bačeno u vjetar. Motor je dobar segment gdje može početi štednja. Smanjili su broj testnih dana kako bi se uštedio novac, ali sve momčadi imaju simulatore u koje su uloženi milijuni,” zaključuje Australac.


Odgovor

3 komentara

  1. James Hunt
    Luca Badoer Prikaži

    No shit Sherlock



    12
    12

    0
  2. Mercedes
    Har Kl Donator Prikaži

    Ovi RBR isto ko da su sa trake sišli.
    Svi isto pričaju.
    Motor pa motor …
    Motor će samo (možda) izmiješati poredak.
    Ostalo bi ostalo isto.



    15
    13

    2
  3. Sebastian Vettel 5
    ZamaF1 Prikaži

    Thanks for stating the obvious Ricciardo, ne bi to zaključia bez tebe. Koda ovo nismo culi vec 200 puta od prosle sezone.



    14
    13

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.