Bottasu 5 mjesta kazne zbog promjene mjenjača

Izdvojeno / Nemojte propustiti

Lovro Andraka

Prije 6 godina 2 min 15 komentara

Valtteri Bottas nije najbolje krenuo u novu sezonu, barem što se kvalifikacija tiče. Kao i kolega Hamilton, lagano se probio do Q3, ali je tamo uprskao sve razbijanjem bolida već na samom početku prvog brzog kruga.

Bolid je bio poprilično oštećen te su se u Mercedesu pribojavali da je stradala i šasija, ali na kraju je samo mjenjač stradao. Kazna za promjenu je 5 mjesta što znači da će Bottas VN Australije, ako ne bude nikakvih kazni za vozače ispred njega, startati s 15. mjesta.

Bottas je priznao da je sudar jednostavno bila njegova greška.

“Nosio sam puno brzine te sam otišao šire od idealnog gdje je definitivno bilo mrvicu vlažno. Naglo je došlo do ‘wheelspina’ te više nisam mogao uloviti stražnji kraj niti pustiti gas. Bila je to moja greška.”

“Jednostavno sam previše pritiskao u tom zavoju pokušavajući zaraditi nešto vremena. To me koštalo nastupa u Q3 i puno dodatnog rada za nas kao momčad.”

S obzirom da je sila udarca u zid bila 27G, Bottas je morao na obvezni pregled u medicinski centar, ali većih ozljeda srećom nema.

“Dakako da na trenutke malo zaboli, ali pretpostavljam da zaslužujete to kad napravite grešku poput ove”, samokritičan je Bottas.

Unatoč samokritičnosti, Bottas je zadržao optimizam za sutrašnju utrku koja kreće u 7:10 po hrvatskom vremenu.

“Vidjeli smo da imamo dobar bolid u kvalifikacijama na Lewisovom primjeru, a mislimo da imamo vrlo dobar bolid i za utrku te mislim da je sve moguće. Puno toga se može dogoditi u utrci. Prošle sezone sam imao utrku u kojoj sam kasnio krug za vodećim pa sam na kraju ipak završio drugi [VN Azerbajdžana, op.a.], stoga nikad ne znate.”

Ukoliko ste propustili kvalifikacije, u ovom videu možete vidjeti Bottasovo izlijetanje koje je izazvao prekid kvalifikacija:

 


Odgovor

15 komentara

  1. F1puls
    Krstas Donator Prikaži

    Sto se tebe tice, bukvalno sve je moguce, pa i to da ne zavrsis u top 10.



    5
    -2

    7
  2. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Kako si unistiti vikend by Valtteri Bottas :D



    4
    0

    4
  3. Nando
    rajus Prikaži

    Ima li pravo na nove gume ?



    2
    2

    0
  4. kreso Prikaži

    Ima jedan zanimljiv clanak,mozda ga urednik pronađe na stranim portalima…kaze ovako:sve momcadi su postigle napredak u odnosu na proslu godinu sto se tice vremena u kvalifikacijama samo jedna nije…


    0
    -1

    1
      • kreso Prikaži

        Da..sa mocnom hondom ?



        4
        3

        1
      • Sebastian Vettel 5
        Schumi Prikaži

        Ne bih rekao. Prošle godine su u Q1 vozili 1.25.5, ove godine 1.24.5. Samo što su prošle godine ušli u Q3 i dodatno popravili to vrijeme. Ove godine im je to bilo nedovoljno za Q2. Logično je da se staza ubrzava prema kraju kvalifikacija. Tako da bi i oni sigurno imali puno bolje vrijeme da su i ove godine išli do Q3. Pročitaj izjave vozača Toro Rossa i sve će ti biti jasno.

        Na kraju, prošle godine su od Q1 vremena do Q3 vremena našli 1.1 sekundu. I sa tim Q3 vremenom su bili samo za 0.1 brži nego sa ovogodišnjim vremenom u Q1.



        3
        1

        2
  5. Renault
    Renault_F1_team Pretplatnik Prikaži

    Ljudi, evo F1 je na FB stavio video sa konferencije (VETT, HAM, RAI) poslije kvalifikacija i Vettelovog i Hamiltonovog koškanja, to morate pogledati, garantiram vam da ćete odvaliti od smijeha. I novinari u prostoriji su kidali :D

    Admini, mogli ste i vi u članku objaviti video ;)



    8
    8

    0
  6. Kimi Raikkonen
    IceMan282 Prikaži

    Dali moze tko odgovorit..buduci da se nocas mijenja sat..da li je trka u 7 ujutro po novom racunanju ili po starom?..trebam se probudit u 6 7 ili 8?..glupo pitanje ali dobro bi dosla potvrda..hahahaha..hvalaa



    3
    2

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.