F1puls dio troškova podmiruje prikazom reklama. One nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da na ovoj stranici onemogućite AdBlock. Hvala.

Raikkonen zabrinut zbog ograničenja potrošnje goriva

Zvonko Vasilj

Korisnički panel

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Kimi Raikkonen vjeruje kako će ograničenje potrošnje goriva učiniti utrkivanje dosadnijim, te problem vidi u bolidima koji su ove godine znatno teži od prošlogodišnjih. Takva situacija će natjerati vozače da sve više vremena provode koncentrirajući se na potrošnju goriva.

S uvođenjem halo zaštite za novu sezonu minimalna težina bolida je povećana na 734kg, dok je minimalna dozvoljena količina goriva po utrci ostala na 105kg, bez da protok goriva bude veći od 100kg po satu.

Unatoč tome što su nova pravila omogućila brže i efikasnije bolide, težina ovogodišnjih bolida će znatno otežati upravljanje potrošnjom goriva za vozače. Već na otvaranju sezone u Melbourneu bolide očekuje pravi test jer je Albert Park zahtjevna staza što se tiče potrošnje goriva. Raikkonen očekuje da će se svi timovi fokusirati na potrošnju goriva i da vozači neće moći gurati svoje bolide do maksimuma.

“Što se tiče potrošnje goriva, neke staze su zahtjevnije od drugih, to ovisi o uvjetima i o samoj ekipi. Nije uvijek zabavno, imamo dovoljno velik spremnik u koji bi stalo više goriva, tada bi mogli gurati bolide do maksimuma, ali takva su pravila, i to traje već neko vrijeme. Sve je to dio igre, na nekim utrkama problem nije toliko izražen, a na nekima je ključan faktor.”

Pierre Gasly dijeli mišljenje s Raikkonenom. On također očekuje probleme sa štednjom goriva u Melbourneu. Gasly misli da je se s povećanom težinom bolida trebala povećati i količina goriva.

“Mislim da će potrošnja goriva biti veliki problem. U ovom trenutku ne znam situaciju u ostalim timovima. Znamo da će nama predstavljati veliki problem, a vjerujem da je situacija ista i kod ostalih na gridu. Svi znamo da je Melbourne jako zahtjevan što se tiče potrošnje goriva, i to će biti jako važan faktor. Ne volim takvo utrkivanje kada moraš usporiti na pravcu, to je jako loše za sport.”

Iako je izrazio zabrinutost, Raikkonen će prihvatiti pravila takva kakva jesu i vjeruje da će Ferrari takvu situaciju iskoristiti u svoju korist.

“U sportu se promjene događaju svake godine i to je normalno. Puno smo toga naučili od prošlih godina i na tome smo jako puno radili. Situacija neće nikad biti savršena, uvijek negdje možeš napredovati. Nažalost razvoj bolida je priča kojoj nema kraja.”

Podrži nas

Naš zadnji Donator je: AlkY.

Najveći donatori: Jester, CrashOverride, wapi

Zajedno smo od veljače 2015. godine. Donirajte i vi iznos po volji na PayPal.

Zvonko Vasilj
Pulsmedia autor
90 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj