Hamilton planira potpisati novi ugovor s Mercedesom prije VN Australije

Izdvojeno

Zvonko Vasilj

Prije 6 godina 2 min 4 komentara

Trenutni prvak Formule 1 Lewis Hamilton je izjavio kako se nalazi u završnoj fazi produljenja ugovora s Mercedesom i nada se da će ugovor biti potpisan prije početka nove sezone.

Hamilton je sadašnjim ugovorom vezan do kraja 2018. godine, ali njegova predanost timu nije se nimalo smanjila, štoviše, izrazio je jaku želju da ostane u Mercedesu i nakon isteka ugovora. Na otvorenju novog Petronasovog globalnog istraživačkog centra u Turinu, Hamilton je novinarima rekao da želi sklopiti novi ugovor prije VN Australije.

“Nadam se tome, ali se ne brinem, ugovor će biti potpisan. Trenutno smo usredotočeni na novu sezonu i ne želimo nikakve distrakcije, ali novi ugovor će se zasigurno dogoditi.”

Hamilton će sezonu početi samo s jednim ciljem, a to je osvajanje pete titule svjetskog prvaka, to bi mu bila četvrta titula koju bi osvojio s Mercedesom, tako da ne želi da mu ugovor stvara pritisak.

“Nastavljamo s razgovorima. Atmosfera je opuštena jer u Mercedesu znaju koliko sam predan timu, a i oni su pokazali koliko su predani meni, tako da smo ja i Toto potpuno opušteni u vezi te situacije. Stvar je u tome da želimo pronaći zajedničke interese, s novim ugovorom uvijek želiš raditi na novim stvarima koje možeš ponuditi, i koliko možemo izvući jedni iz drugih, a to vrijedi za obje strane. To su stvari na kojima trenutno radimo.”


Odgovor

4 komentara

  1. dejan_s Donator Prikaži

    Većina vijesti koje konsultujemo dolaze iz engleskog govornog područja, a često zaneseni zanimanjem za novu vijest zaboravimo obratiti pažnju na skrivenu agendu inicijalnog tvorca vijesti. U ovom slučaju glorifikaciju vozača(Hamiltona) od strane engleskih medija. Ovdje jasno ne mislim na naš site F1puls.
    Zašto ovo pišem? Pa neobično je to da se često i ne zapitamo zašto Hamilton ili bilo koji drugi vozač na njegovom mjestu ne bi potpisao novi ugovor.
    Novi ugovor s neprikosnoveno najboljim timom današnjice, timom koji je impresionirao za zimskim testiranja, timom koga su neki već unaprijed odredili kao osvajača obje titule(Abiteboul).
    Samo neko “sebi svojstven” ne bi potpisao novi ugovor. A i da ne želi potpisati s Mercedesom gdje bi mogao otići? Ko bi mogao/bio spreman da plati novac koji traži četverostruki prvak?
    Isčuđavanje u vezi potpisivanja novog ugovora ima smisla samo kod vozača koji su u poziciji sličnoj kao što je Fernando Alonso.
    Svjestan sam ova konkretna vijest ne “zaslužuje” reakciju kao što je moja, no mislim da nisam jedini koji je postao osjetljiv za bestijalni etnocentrizam engleskih medija. I potpuno neukusno pretjerivanje kada je riječ o britanskim vozača.
    Još mi je živo sjećanje na diskusiju britanskih novinara na temu ko bi pobjedio prošle godine da je Hamilton bio u Ferrariju, a Vettel u Mercedesu. Mislim da se svi sjećamo njihove presude, koja je glasila da bi Hamilton i u ovom hipotetskom scenariju opet bio prvak.
    Iskreno mene ni podatak da su prognozirali da bi Hamilton bio prvak sa Sauberom ne bi iznenadio. I to ni najmanje. Evo još jednog ekstrenog primjera pristrasnosti:
    Prošle godine Martin Brundle je pohvalio Palmerov krug u kome je britanski vozač kasnio 0.980, dakle gotovo cijelu sekundu, za timskim kolegom Hülkenberg-om.
    I još jednu stvar treba pomenuti ne znam da li se da primjetiti da zbog snažne persuazije niko ne dovodi u pitanje konkretne zasluge Hamiltona u vezi osvojenih titula s Mercedesom, kako je to redovito činjeno u slučaju Vettela.
    Da, ne bude nesporazuma, svako onaj ko je bar odgledao GP2 utrku u Turskoj 2006 godine zna koliko vrijedi Hamilton. Nema sumnje, kako sam to već nekoliko puta rekao do sada, riječ je o možda najboljem vozaču današnjice, ili u najgorem slučaju nekome ko ulazi u par najboljih od najboljih.
    Još jednom ću ponoviti da Hamiltona vidim kao najbližeg vozača koji će osvojiti dvocifren broj titula prvaka u F1.
    Uprkos svemu mislim da nam svima ponekad zasmetaju fantomske priče u ovom slučaju o vozačima koji mogu “hodati po vodi”.



    24
    19

    5

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.