Kubica prepustio svoju vožnju Strollu

Izdvojeno

Zvonko Vasilj

Prije 6 godina 2 min 13 komentara

Robert Kubica je dobrovoljno prepustio svoju šansu da vozi FW41 na posljednjem predsezonskom testiranju u Barceloni kako bi Lance Stroll imao više vremena za volanom bolida.

Kubica je trebao svoje krugove odraditi u jutarnjem terminu prije nego što bolid prepusti u ruke Sirotkinu. Poljak je odlučio svoje krugove prepustiti Strollu zbog njegove premalene kilometraže koju je napravio s novim bolidom. Strolla su na ovim testovima pratili loše vrijeme i problemi s bolidom. Kubica je ideju predložio ekipi u četvrtak. Williams je to prihvatio i stavio Sirotkina da vozi jutarnji termin, a Strolla poslijepodnevni.

Claire Williams je oduševljena Kubicinim potezom kojeg vjerojatno nitko nije očekivao kad se uzme u obzir koliko on želi mjesto za Williamsovim volanom.

“To je zaista bila Robertova volja. U periodu od ovih sedam dana koliko smo tu, nijedan od naših vozača nije odradio onu kilometražu na stazi koju smo odredili, što zbog vremenskih prilika, što našom krivicom. Na našu sreću Robert je jako obazriv vozač,i jako smo sretni što je razumio potrebu da naši vozači imaju maksimalan broj kilometara za volanom bolida.”

“To je bila jako darežljiva ponuda od njega na koju tim nije imao utjecaj, a ni Lance. To je bila samo Robertova odluka i jasno je da ćemo je prihvatiti jer želimo da naši vozači budu na što boljoj poziciji prije Australije. Jako puno nam znači što su obojica danas na stazi.”


Odgovor

13 komentara

  1. David Croft
    Dome_Senna Prikaži

    LJUDINA! S obzirom da ne postoji vozač niti u jednoj momčadi koji želi voziti više od njega, čak i na treninzima i testiranjima. Herojski potez Roberte!



    23
    20

    3
  2. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Bas me zanima kako bi mu se odvijala karijera daje zavrsio u Ferrariju sa Alonsom kako je bilo planirano.



    15
    14

    1
  3. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    Da se ne sramote djeca…



    12
    10

    2
  4. F1puls
    Krstas Donator Prikaži

    Rijetko fin momak u F1…



    10
    10

    0
  5. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Kasnije kad se Stroll zblamira trazi da ti furas jednu utrku..



    1
    1

    0
  6. Ferrari
    Kamui2000 Prikaži

    Ma da, pa i kada su birali izmedu njega i Sirotkina za vozacko mjesto, on mu ga je isto tako prepustio. Robert je zaista to rekao….


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.