Button u Monaku vidi veliku priliku za McLaren

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 9 godina 2 min 2 komentara

Jenson Button

Jenson Button smatra da bi najveća ovosezonska šansa McLaren Honde mogla biti utrka u Monaku, koja je na rasporedu za točno tri tjedna. Tim iz Wokinga ne pamti ovako loš početak sezone, a još nisu uknjižili nijednog boda u 2015. Monako je poznat kao staza gdje snaga motora igra malu ulogu, dok je veći naglasak na šasiji i balansu bolida. Jenson smatra kako bi upravo to mogla biti glavna prednost McLarena, jer kako kaže, osjeća se ugodno u bolidu.

“Definitivno imam dobar osjećaj oko toga. Postoji nekoliko područja u kojima auto mora biti snažan da bi bio dobar u Monaku. Ovaj će auto biti zanimljivo voziti ulicama Monte Carla. To je jako nezgodna staza za pronaći limit. Ako imate auto u koji vjerujete, daje vam nevjerojatnu prednost na njoj. Sjećam se 2000. i Jeana Alesija u Prostu kada je napravio jako dobar posao jer je imao povjerenja u bolid i ravnoteža je bila dobra. Možda nije imao mnogo downforcea, ali on je s tim dobro funkcionirao i tu je bila njegova prednost. Povjerenje u auto treba svakome. U Formuli 1 je većina vozača jako talentirana i to je više mentalna igra, ali Monako je uvijek posebniji po tom pitanju.”


Odgovor

2 komentara

  1. Patrik F. Donator Prikaži

    Da, da… Što bi rekli u Alanu Fordu: ako želiš pobijediti, ne smiješ izgubiti. Da bi MekHonda imala koristi od staze u Monaku, morala bi prvo da napravi fantastičan rezultat u kvalifikacijama. A ako su za to sposobni, onda im bilo koja staza odgovara. Plus simptomatično je jako što se više ne spominje Katalunja, već se i dalje odlaže trenutak kada očekuju eksploziju (ne motora, već rezultata). Da li hrabre sebe ili kupuju vreme, ne znam, ali kako trenutno stvari stoje, mogli bi da budu jako zadovoljni ako dođu do trećeg startnog reda tek posle letnje pauze.


    0
    0

    0
    • Emerson Fittipaldi
      diesel Prikaži

      Odličan komentar i nekako bih rekao da kupuju vrijeme. Ne djeluju mi kao da će ove godine odigrati neku bitniju ulogu. Možda sljedeće nešto, ali za ovu godinu sam 99% uvjeren .


      0
      0

      0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.