Haas želi što prije znati pravila za nakon 2020. da mogu odlučiti o svojoj sudbini

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 0 komentara

Haasov šef Gunther Steiner kaže da Liberty Media ne može dozvoliti prioritiziranje jednog aspekta raspravljanja o F1 budućnosti nad drugim. Naime, ova godina bi mogla biti intenzivna po pitanju lobiranja oko novog niza pravila koja će vrijediti nakon 2020. godine.

Trenutni Concorde ugovor vrijedi do prosinca 2020. i pitanje je kako će Formula 1 izgledati u svojoj novoj eri. Najglasnije su rasprave o pogonskoj jedinici i čitali smo čak i prijetnje o odlasku Ferrarija iz sporta nakon što je Liberty izbacio svoj prvi prijedlog, ali šira priča tiče se i raspodjele prihoda, bonus iznosa, nagrada, kao i potrošnje.

Red Bull i McLaren su upozorili Liberty da ne prihvaća zahtjeve Ferrarija i Mercedesa oko pogonskih jedinica, a Steiner misli da je važno za Formulu 1 da ne izgubi perspektivu oko drugih problema.

“Po mom mišljenju – sve ide zajedno. Ograničenje potrošnje, prihodi, nagrade, pogonska jedinica – sve ide u paketu. Ne možete ništa odvojiti. Možda pogonske jedinice možete malo izdvojiti iz toga, ali onda opet – morate gledati širu sliku.”

“Svi očekujemo od Libertyja da nam daju svoje viđenje što žele napraviti 2021. godine, i to što prije moguće, to svi očekuju. Ja ne sugeriram što bi to trebalo biti i ne želim ulaziti u to, ali morate reći ljudima što će se dogoditi s motorima, s troškovima, prihodima (…) kako bi svi mogli donijeti odluke gdje će biti 2021. godine.”

Na upit je li za male ekipe poput Haasa ključno da odgovore na ta pitanja dobiju do kraja 2018. godine, Steiner kaže:

“Apsolutno. Ako vodite posao onda morate znati kako tržište izgleda, tako stvari funkcioniraju za nas.”

“Imamo ekipu, ne znamo kako će biti 2021. godine. Ako netko želi dramatično promijeniti pravila – ne možemo znati želimo li biti dio toga.”

“Moramo znati što se događa prije nego mi ili gospodin [Gene] Haas odlučimo što ćemo napraviti.”


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.