Wolff: Renault će napraviti najveći pomak u 2018.

Vijesti

Crankshaft

Prije 6 godina 2 min 7 komentara

Mercedesov šef Toto Wolff osvrnuo se na odnose snage među momčadima te je istaknuo Renault kao momčad koja će ove godine napraviti najveći pomak.

“Force India? Duel između Pereza i Ocona postaje zanimljiv. Obojica se žele istaknuti za velike stvari u 2019. pa je ova sezona ključna za njih.”

“Williams ima odvažan dizajn pa me zanima kako će to funkcionirati. Sirotkin ima malo iskustva, ali njegova brzina to može nadoknaditi. Stroll mora biti vođa momčadi s 19 godina u svojoj drugoj sezoni u Formuli 1.”

“Ali Renault će za mene napraviti najveći korak naprijed. Koristit će sve svoje resurse i imaju ambiciozne vozače Hulkenberga i Sainza.”

Osvrnuo se Austrijanac zatim i na neke druge momčadi koje su ove zime prošle kroz veće promjene, te je tako rekao da bi Toro Rosso s Hondom mogao prirediti iznenađenja, dok bi Sauber trebalo shvatiti ozbiljno te da njihovo udruživanje s Alfa Romeom nije samo marketinški trik.

Što se tiče Mercedesove konkurencije u 2018., Wolff dodaje:

“Ferrari je napravio ogroman pomak s 2016. na 2017. Bolid će još jednom i ove godine biti brz, a Sebastian kao vođa je jak i samouvjeren.”

“Red Bull ima odličnu kombinaciju vozača: Ricciardo koji može voziti stvarno dobro i veliki talent Verstappen koji polarizira, otvara i podiže Formulu 1. Vozački par je zasigurno vrhunski. Osim toga, u drugoj polovici 2017. momčad je imala razvoj kao nijedna druga. Ako Red Bull ostane u prijateljskim odnosima s Renaultom, bit će težak protivnik.”

Novinari su se dotaknuli i Mercedesove vozačke postave za sljedeću sezonu budući da i Hamiltonu i Bottasu ugovori istječu krajem ove godine, s tim da će četverostruki svjetski prvak svoj vrlo vjerojatno produljiti.

“Pratit ćemo kako se Bottas razvija ove godine te ćemo nakon ljeta odlučiti. Za Lewisa, produljenje je samo stvar detalja. Pretpostavljam da ćemo nastaviti zajedno”, zaključio je Wolff.


Odgovor

7 komentara

  1. Formula1
    f1zd Prikaži

    Jbt ne bi se čudio da sutra vidim Wolffa na zadnjoj stranici Jutarnjeg lista kako u rukama drži prozirnu kiglu uz natpis ‘nazovite i pogledajte u budućnost’ s obzirom na to koliko je toga već predvidio.
    Vjerojatno dosađujem s ovim ali brate mili šuti i radi svoj posao, kao i svi ostali…



    4
    -9

    13
  2. Marlboro
    McKruno Donator Prikaži

    Ja se ipak nadam da će McLaren napraviti najveći napredak. Moglo bi biti interesantno od 4. mjesta na dolje. Naravno, mislim na momčadsku tablicu.



    8
    7

    1
  3. Master_F1 Prikaži

    Izgleda da se Wolff previše druži sa Laudom, sad umjesto jednog imamo dva vrača :D



    3
    -6

    9
  4. Sebastian Vettel 5
    Schumi Prikaži

    Slažem se sa Wolfom. Osvrnuo se i na druge ekipe. Na drugom sam mjestu čitao šta je rekao za Sauber. Ovdje toga nema. Kaže:

    Sauber i Alfa Romeo su više od marketinškog trika. Sauber ima najbolji zračni tunel u F1, Leclerca koji se smatra zvijezdom budućnosti i Vasseura, pravog trkača za šefa tima.

    Uvijek sam govorio kako je Sauber imao u vrijeme partnerstva sa BMW-om najbolji zračni tunel. Izgleda da se još uvijek smatra najboljim. Kakvo je to BMW napravio čudo…
    Vidi se da Sauber može smisliti dosta dobrih ideja. Vidjelo se to i u prošlosti, kada ih je i Red Bull uspješno kopirao. Imaju alat za odlične stvari. Samo treba ubaciti love u njih. I to bi se sada moglo i desiti sa ulaskom Alfe Romeo.
    Po trenutnim rezultatima ne izgledaju dobro. Ali s obzirom na totalno promjenjen bolid sigurno će im trebati malo više vremena nego ostalim timovima dok počnu izvlačiti performanse iz toga bolida.



    3
    2

    1
    • Blue Flag
      dFixxx3r Prikaži

      nije li alfa romeo samo forma?
      zapravo je to partnerstvo s ferarijem koji se napokon opametio i odlučio napraviti drugu momčad s obzirom da RB ima TR a i merc nije bio toliko maćehinski orijentiran prema FI i W kao što je to Ferari bio prema Sauberu
      ili sam ja to krivo zaključio ? :)



      1
      0

      1
      • Sebastian Vettel 5
        Schumi Prikaži

        Ferrarijev je motor. Mislim da im i mjenjač rade. Može se reći da je Alfa Romeo samo ime, ali ime koje će u Sauber donijeti velika ulaganja. To je jedino što im treba da postanu jaka ekipa. Veći budžet.



        1
        1

        0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.