Renault predstavio R.S.18

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 6 godina 2 min 36 komentara

Renault je druga momčad danas i peta ukupno koja je predstavila svoj ovogodišnji adut za Svjetsko prvenstvo Formule 1 – R.S.18.

Krasi ga (ili ne, kako kome) više crne boje u odnosu na žutu koja je prevladavala prošle sezone. Bolidom će ove sezone upravljati Nico Hulkenberg i Carlos Sainz koji je već odradio četiri utrke prošle sezone za francusku momčad.

Ekipa iz Enstonea je u svojoj povratničkoj sezoni osvojila deveto mjesto u konstruktorskom poretku, dok su prošle sezone skočili za tri mjesta. U 2018. je cilj najmanje peto mjesto u prvenstvu ekipa.

“Prošla godina je na mnoge načine bila uspješna”, rekao je direktor Cyril Abiteboul. “Bila je to druga godina u našoj izgradnji i još jedan korak ka našim dugoročnim planovima i ciljevima.”

“2016. se sve svodilo na dovođenje novih ljudi, investiranje, dovođenje novih sponzora, novih talenata i izgradnje našeg brenda. Bio je to kvantificiran napredak prema onome što želimo postati.”

“Naš glavni cilj za 2018. je pokazati nastavak napretka kroz rezultate. Želimo pokazati naš napredak u svakom smislu; pogonska jedinica, šasija, operacije, vozači. Sve se mora poboljšati i moramo nastaviti rasti.”

“Želimo to demonstrirati na mnoge razne načine, preko momčadi protiv kojih ćemo se direktno utrkivati do smanjenog zaostatka za vodećima.”


Odgovor

36 komentara

  1. Narain Karthikeyan
    Narain Karthikeyan Prikaži

    Previše crne boje



    3
    0

    3
  2. Brazil
    Anonimus4138 Prikaži

    Izgleda jednostavno u odnosu na vec predstavljene.



    3
    2

    1
  3. msolic Prikaži

    Zbog njih se iskreno nadam da kriju karte i da imaju potpuno drukčiji paket spreman za testiranja. Ovo je praktički isti auto kao i 2018.
    Još gore je to što su i sidepodi relativno veliki u odnosu na druge, barem na početku, a to nije dio koji se lako mijenja naknadno.
    Pod potpuno ravan, prednje krilo jednostavno, nikakve komplikacije oko barge boarda, sidepod klasika, difuzor u potpunosti bez vertikalnih vortex generatora…
    Djeluje baš prejednostavno, lako moguće da će na testiranju sve biti drukčije.



    10
    9

    1
  4. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Ovako izgledom zvijer….kakav je zaista vidjet ćemo :D



    5
    5

    0
  5. Ferrari
    Matoje Prikaži

    Više-manje svi su isti


    0
    0

    0
  6. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    dajj plaveeeee



    4
    4

    0
    • Max Verstappen
      DaveGilmour Prikaži

      Crna i žuta su Renaultove boje. Plava je na bolidu bila zbog Mild Sevena.



      9
      9

      0
      • Max Verstappen 1
        Multi 21 Prikaži

        Znam
        Osobno mi je tad naljepsi bio Reno



        6
        6

        0
      • avalon Prikaži

        baš gledam fotke njihovih 25 modela kroz povijest i teško da bi zaključija da su im crna i žuta dominantno trkače boje . ako “zanemarimo” plavo & žutu od 2002. do 2006. ( mild seven ) od 1979. pa do 1985. bolidi su im bili žuto – bijelo – crni katkad sa predominantnim bijelo – žutim kombinacijama i tek nešto malko crne osim 1983. i 1985. “manjak” crne je naročito “upadljiv” od 1979. do 1981. ( 4 bolida …. RS 10 , RE 20 , RE 20 B i RE 30B ) , kasnije su povečali crno obojene površine crnim spojlerima . R27 ( 2007.) i R28 ( 2008.) samo zadnji spojler crni i djelimično prednji , R29 ( 2009.) skoro da crne boje ni nema , R30 vrlo malo ( par bočnih linija ) , a i boja mi izgleda bliža narančastoj nego žutoj ( bar na fotki ) . a onda R31 iz 2011. dominantno crni sa nešto zlatne ( valjda ) i crvene po bočnim stranama spojlera . RS16 ( 2016.) dominira žuta ( narančasta nijansa ? ) . ne znam zašto mi se čini da renault “luta” u odabiru trkače boje jer sićam se da su nekad njihovi “trkači” renault gordini , renault alpine bili obojani u plavo . zapravo mislim da je francuska “trkača” boja plava ( ka npr engleska tamno zelena ) … ligier , prost , matra su uz 2 iznimke ( matra MS9 iz 1968. i ligier JS23B iz 1984.) bili pretežno plavi uz nešto bijele boje . pa i bugatti sa samih početaka F 1 iz 1956. T251 je bija plavi . bilo je i ranijih francuskih bolida od bugattia u F 1 npr talbot – largo iz 1950. ali su fotke crno – bile pa je malko teško odredit im boju ;)



        1
        0

        1
  7. Nando
    Matek14 Prikaži

    očekivao sam puuuno više od njih.. ovo me ovako na prvu jako podsjeća na prošlogodišnji bolid.. trebam vidjet usporedbu da uočim razlike, al ako gledam prema dosad predstavljenim bolidima, renault izgleda kao da ga je radilo dijete od 10 godina.. možda se varam, ne znam..
    boje.. moglo je bolje.. više žute svakako



    1
    -4

    5
  8. David Croft
    Ferrari Prikaži

    Vrlo oprezan dizajn…RS18 ne nudi (za sada) ništa novoga na bolidu u odnosu na prošlu sezonu.



    5
    2

    3
  9. Sebastian Vettel 5
    Schumi Prikaži

    Ne izgleda puno drugačiji od prošlogodišnjeg, osim boja. Do sada najsličniji prošlogodišnjem. Čini se da je boja najveća promjena.

    Ovaj otvor iznad vozačeve izgleda zanimljiv. Malo su usisnici sa strane izduženi. Ova krilca sa strane ostala ista. Prednje krilo prejednostavno. Vjerovatno skrivaju pravo. Čitav bolid izgleda jednostavan, ali ne znači da neće biti dobar. I onaj Lotus što su Kimi i Grozni vozili je bio jednostavan, pa se mogao boriti za titulu.

    Draža mi je bila mat boja, i ona malo tamnija žuta. A i ove godine bi bolje legla na Halo nego ova sjajna.



    7
    4

    3
  10. kreso Prikaži

    Ne vidi se nista detaljno sto je cilj momcadi..kod ovakvog predstavljanja naravno da su aduti skriveni..samo da su oni motor pojacali i bit ce ovo konacno zanimljiva sezona..



    7
    7

    0
  11. Max Verstappen
    DaveGilmour Prikaži

    Meni kao laiku ovo izgleda prejednostavno. Bolid će se sigurno mijenjati kako testiranja budu odmicala, ali za početak mi ovo ne izgleda obećavajuće.
    Sličan bolid (jednostavan) je prošle godine predstavio i RB pa je isto bila priča kako sigurno skrivaju ne znam što od konkurencije. Na kraju se ispostavilo da početni bolid nije bio drastično različit od onoga što smo vidjeli u Albert Parku.



    8
    8

    0
  12. Red Bull
    Fullerton Prikaži

    Imaju neka zanimljiva aerodinamicka resenja (drugacija od do sada predstavljenih bolida) https://www.youtube.com/watch?v=sScTRKljFUs&feature=youtu.be


    0
    0

    0
  13. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Premalo žute i previše crne boje.



    5
    2

    3
  14. Ferrari
    karlo_b Prikaži

    jako lijep.. možda i najlijepši..od ovih koji su predstavljeni.. samo fali više žute..nadam se da će do australije promijeniti boje.. kao 2016.



    10
    9

    1
  15. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    crno žuta kombinacija mi se sviđa. kako mnogi već kažu, izgleda dosta jednostavno, za sad. vidit ćemo kasnije.
    zobg carlosa stigli mapfre – španjolska osiguravajuća kuća i estrella – španjolska piva (izbjegavajte ovu 0,0 :) )



    9
    9

    0
    • Nigel Mansell
      pero Prikaži

      Ova limun-plava mi je tako hladna i neugledna.
      Fali mi malo topline u njoj. Da su u smjesu dodali malo crvene nijanse……
      ili već – ima milijun nijansi žute.



      1
      -2

      3
  16. Formula1
    f1zd Prikaži

    Liverija mi se osobno ne sviđa, ova žuta je nekako previše kričava po mom ukusu. Ali iskreno zaboli me, jedina liverija do koje mi je donekle stalo je Ferrarijeva.
    Ne znam jel mi se čini ili oni imaju najveć shark fin od dosada predstavljenih?


    0
    -4

    4
    • Nigel Mansell
      pero Prikaži

      Po meni nije stvar u kričavosti nego u užasnoj nijansi.
      Ko s neke Njemačke reklame za sitni kredit , odčepljivač wc-a ili neke druge stvari iz masovne proizvodnje s cijenom ispod 1EU. Naravno,
      njemačkog dizajnerskog ukusa limun plavih boja
      ili kombinacija crnog žutog i crvenog.
      Nijemci su stvarno nespojivi s ukusom.
      Zato im niti jedan moler ne nosi njemačko ime-prezime.
      Što bi Francuzima? Neki united europe dell s Njemačkom?



      1
      -5

      6

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.