Ricciardo: Prošle godine sam se previše igrao sa setupom

Ante Vetma

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Ricciardo: Prošle godine sam se previše igrao sa setupom

Ante Vetma

Daniel Ricciardo vjeruje da mora prebroditi probleme iduće sezone umjesto da ih pokušava riješiti traženjem idealnog setupa, kao što je to radio prošle sezone.

Iako je Ricciardo na kraju sezone imao više bodova od Maxa Verstappena, Nizozemac je bio jači u kvalifikacijama i završio je ispred Ricciarda u 5 od 7 utrka u kojima su obojica došli do cilja.

Ricciardo je priznao da mu je promjena tehničkog pravilnika malo naštetila jer je postalo teže razumjeti bolid i pronaći pravu formulu za to.

“Gledajući unatrag, mislim da je moja jača strana uvijek bila mogućnost da osjetim bolid,” kaže Ricciardo.

“Osjetljiv sam na stvari i u prošlosti je to bilo dobro za upravljanje gumama.”

“Ponekad je to loše jer bi vjerojatno bilo bolje vožnjom prebroditi neke probleme umjesto da ih pokušavam riješiti podešavanjem setupa.”

“Osjećam da sam također nešto i naučio. Ponekad treba baciti knjigu kroz prozor i samo voziti.”

Vjeruje da su njegovi problemi prošle godine više uzrokovani Pirellijevim gumama nego nečim drugim:

“Te gume su se ponašale toliko drukčije na svim različitim podlogama. Na mekanim podlogama jako proklizavaju i puno puta moram prihvatiti da bolid neće biti savršen.”

“Malo je gripa, gume se sporije griju, kližu uokolo i u bolidu imamo pune ruke posla.”

“Morate samo izići na stazu i prihvatiti da neće biti savršeno nego pokušati izvući maksimum. Možda ponekad tražim rješenje kad zapravo rješenja nema. Možda bi bilo bolje uzeti jedan setup i držati se njega kroz duži period vremena i onda da naučim kako iz njega izvući najbolja vremena.”

“Par puta smo se pogubili pokušavajući promijeniti previše stvari. To je prirodno jer želite što bolji bolid. Vidite da podupravlja na tom mjestu i pokušate to promijeniti. Ali, to onda stvori novi problem i upadnete u taj nezgodan krug.”

Na upit treba li mijenjati svoj vozački stil odgovara:

“Mislim da sam se uvijek mogao prilagoditi situacijama. Ovdje se više radi o proširivanju pogleda, samo moram imati malo otvoreniji um.”

Podrži nas

Zadnji donatori:
288GTO
Vordas
dalmat

Top donatori:
wapi
Jester
Crash

F1puls autori su dosad napisali 9616 vijesti i tekstova. Ako cijenite što radimo svaki dan već 8 godina, podržite nas
💳 kreditnom karticom, PayPalom ili Revolutom.
Više informacija »

Ante Vetma
Pulsmedia autor
3878 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Više o temi: #Red Bull#Ricciardo

Komentiraj

1 komentar

  1. Fernando Alonso Kimi Prikaži

    Nekako mislim i nadam se zbog nas da mu neće biti lako protiv Maxa. U svakom slučaju će biti zanimljivo    3

    1