Wolff: McLaren i Renault su također prijetnja

Izdvojeno

Zvonko Vasilj

Prije 6 godina 2 min 8 komentara

Toto Wolff svrstao je Renault i McLaren na listu suparnika u borbi za naslov prvaka. Ferrari je prošle sezone bio Mercedesova glavna prepreka prema osvajanju četvrte uzastopne titule u F1, dok je Red Bull kao treća momčad iste sezone osvojio tri utrke. Wolff vjeruje da bi se McLaren i Renault mogli vratiti među momčadi koji pobjeđuju utrke. Njihov pobjednički pedigre znači da imaju sposobnost za učiniti takvo nešto.

“To je osnovno načelo motosporta, morate poštovati svaku momčad i najbolje vozače. Mi uzimamo i Ferrari, i Red Bull, i McLaren,i Renault veoma ozbiljno. Svi oni mogu biti konkurenti za prvaka, a i neki drugi bi mogli iznenaditi. Želio bih ostati skroman, očekujem natjecanje sa svim momčadima. Ako opet uspijemo povezati kockice kao što smo to učinili lani, onda ćemo pobjeđivati i boriti se za prvaka, a ako to ne učinimo onda znači da nismo bili dovoljno dobri”, kaže Wolff.

Prošle sezone Ferrari je krenuo osvojivši VN Australije i činilo se da bi mogao prekinuti sušu bez ijednog osvojenog prvenstva od 2007., kada je u Maranello otišla dvostruka kruna. Pobjedom u Monacu Vettel je bježao Hamiltonu 25 bodova, ali Britanac je razliku stigao i na kraju osvojio prvenstvo zahvaljujući Mercedesovoj pouzdanosti i vlastitoj konstantnosti.

“Bilo je izvanredno kako se bolid ponašao na stazi i napredak koji smo ostvarili preko zime bio je ono što nas je odvojilo od ostalih momčadi. Drago mi je da smo to zadržali, skupili smo 12 pobjeda naspram Ferrarijevih 5, a štoperica nikada ne laže. Ipak, moramo stajati čvrsto na zemlji. Ferrari je mogao osvojiti više utrka. Shvaćamo ih kao ozbiljnu prijetnju ove sezone, naravno, uz još neke momčadi.”


Odgovor

8 komentara

  1. Formula1
    f1zd Prikaži

    A tek Haas i Sauber…Toro Rosso s novim motorima..
    Kako mrzim ove priče..prošle dvije godine meta je bio samo Ferrari, a sad je to pola grida :facepalm:



    15
    7

    8
  2. Brazil
    Anonimus4138 Prikaži

    Sumnjam da renault i mclaren mogu zaprijetit mercedesu



    15
    15

    0
  3. David Croft
    Ferrari Prikaži

    Daj Toto molim te…koga ti zahebaješ.



    20
    19

    1
  4. Mclaren
    wilson Prikaži

    Svake godine slična priča. Prvo izjavi da ih odlazak nekog stručnjaka uopće ne bi pogodio, sad bajka da McR i Renault predstavljaju moguću prijetnju. Jasno, nikoga ne smiješ podcjenjivati ali….. Ok, korektna izjava. no, mislim da svi znamo da eventualno Ferrari i RB mogu biti pri vrhu. Osobno, mislim da bi razlika bar na početku sezone mogla biti i veća nego pri kraju prošle sezone. Uf, što bi dao da se varam.



    8
    5

    3
  5. Monisha Kaltenborn
    monkeyseat Donator Prikaži

    Ima jedna stara narodna koja kaže: when flag drops, bullshit stops.



    23
    23

    0

  6. Ross Brawn
    Tuzlaensis Prikaži

    I u ovogodišnjem izdanju ‘Pila naopako by Toto Wolff’ donosimo..



    12
    12

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.