Boullier: McLaren će dobiti jednu sekundu zbog Renaultovog motora

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 6 godina 2 min 8 komentara

Nakon tri godine mučenja s Hondom McLaren će od ove sezone, po prvi puta u svojoj povijesti, voziti s Renaultovim motorima. Tako će sada francuske motore koristiti oni, Red Bull te sama tvornička momčad, a mnogi prognoziraju velike borbe između starih suparnika. U ime McLarena oglasio se šef momčadi, Eric Boullier, koji kaže da će momčad zaista mnogo profitirati od prelaska na Renaultove motore.

“Hondin i Renaultov motor imaju drugačije konfiguracije, stoga moramo redizajnirati stražnji kraj bolida”, izjavio je za francuski L’Equipe. “Inzistirao sam da se dogovori tehnički sastanak s Renaultom kako ne bi bilo nejasnoća među našim momcima. Siguran sam da su obje strane sretne.”

“Trebat će nam malo vremena za prilagodbu, tako da je teško reći gdje smo trenutno. Nismo jedina momčad i ne znamo što su ostali napravili tijekom stanke. Samim uvođenjem Renaultovog motora u simulator pokazalo je da ćemo dobiti mnogo vremena po krugu, oko jedne sekunde.”

Iza McLarena su tri najgore godine u povijesti postojanja ekipe. Izgubljeno je dosta sponzora, od FIA-e je dobiveno malo novca, stoga je ispred momčadi iz Wokinga veliki izazov ukoliko se stvarno žele boriti za vrh.


Odgovor

8 komentara

  1. Ferrari
    Gilles Prikaži

    Pa nije Honda imala 200 konja manje od renoa, mozda naksimalno 20 a to nije jedna sekunda po krugu, a pritom je vozio i gospodin 5-6 desetinki :)



    5
    -9

    14
    • Mclaren
      kimi-f1 Prikaži

      Moguće je da stvarno donosi sekundu po krugu, ali i sa tim su još uvijek iza Red Bulla



      9
      8

      1
    • Mclaren
      KERS Prikaži

      Nije Honda u jednom krugu toliko sporija..ali troši mnogo i onda se mora šparati tokom utrke i tu je po meni najveci problem, ako sam u krivu molim vas ispravite me.



      5
      2

      3
      • Fernando Alonso
        Alonso king Prikaži

        Honda je lose zapocela sezonu…Nepouzdanost ih je kostala bitnih bodova kao i prevelika potrosnja, a uz to su jos imali i najsporiji motor. Pretpostavljam da su sezone zapocinjali s oko 80% snage (za 2015. sam siguran za ostale ne) jer motor ne moze podnijeti vise od tog, a cak ni to nije uspjevao. Kada su odbacili size zero koncept onda su poceli kopirati Mercedes, no ni to nije upalilo jer su testirali samo monocilindar i imali su krive postavke na testiranjima, a da stvar bude gora i to su olako shvatili i u svega nekoliko mjeseci pokusali iskopirati koncept koji se radi i usavrsava jos od 2010…Nepouzdanost je najvise utjecala na rezultate, a potom i ne bas najbolje uskladene sasije s motorom u 2015. i 2016. i tek kada su prosle sezone donijeli konkurentnu sasiju (dokazi Meksiko, Monako, Singapur) motor nepouzdan, spor, i upravo ono sto je Alonso drobio sezonama da na ravnicama gube i po pola sekunde ako ne i vise na nekim stazama….Napredovali jesu, ali na svakoj stazi je potrebna i snaga motora koju na pocetku definitivno nisu imali, a jednako tako i pouzdanost. Osim sto su prosuli bodova i bodova na nepouzdanost motora i ostalih komponenata, tu su si unistili utrke tipa Monako gdje je Button imao kaznu, pa cak i taj Meksiko i Azerbajdan i sto sve ne…Nekako najbolnija slike iz ove tri sezone su SAD 2015 kad je Alonso s petog mjesta dobio kvar na motoru i 2017. takoder SAD. Renault kao nema puno vise snage od Honde, ali pogledajte rezultate u Azerbajdanu, Monzi, Belgiji i Meksiku i usporedite ih s Mclarenovim…Dok su se ovi borili za pobjede i pobjedivali Mclaren je muku mucio proci Haasove i Williamse tako da ipak Honda je glavni krivac i ne bih se cudio ako dobiju vise od sekunde po krugu s Renaultom



        21
        16

        5
    • Fernando Alonso
      Kimi Prikaži

      Alonso King. Savršeno napisano. Bravo



      8
      5

      3
  2. Stefan Bellof
    mario550 Prikaži

    Manjak snage od samo 20ks za Renaultom su gluposti, manjak je bio puno veci, vjerojatno oko 50ks.
    Osim toga manjka snage Honda je trosila najvise goriva i imala je u najmanju ruku upitnu pouzdanost .
    Spominju dobitak od sekunde , dobitak od samo pola sekunde bi ih lani doveo u prilicno zanimljive dvoboje ( konstantnih pola sekunde).



    20
    19

    1
  3. Marlboro
    Hey You Donator Prikaži

    Kakav antipatičan i odvratan lik. On je po meni glavni problem MCL-a. Početak strmoglavog pada je njegovim dolaskom iz Lotusa koji je bio u padu kada je ovaj otišao.

    Nije mi jasno kako je on i dalje šef MCL-a.

    Nikako to nemogu provariti.



    19
    13

    6

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.