Renault očekuje pobjede s “85% kapaciteta”

Izdvojeno

Zvonko Vasilj

Prije 6 godina 2 min 0 komentara

Renaultov optimistični plan je pobjeđivati vodeće timove u Formuli 1, poput Mercedesa, Ferrarija i Red Bulla sa samo 85% njihove sposobnosti i kapaciteta.

Od kada su preuzeli Lotus 2015 godine, glavni cilj u Renaultu je unaprjeđivanje njihovog angažmana u Formuli 1. Sudeći po brojevima, njihov napredak je očigledan, s više od 100 nanovo zaposlenih, blizu su brojke od željenih 750 osoba koje bi radile na usavršavanju Renaulta kao vodećeg tima u F1.

Abiteboul kaže kako će se taj rast nastaviti kroz 2018. godinu, ali ne tako brzo kao proteklih godina. Prisjetimo se još Marcina Budkowskog, koji je kontroverzno zaposlen od strane FIA-e, čiji je posao presložiti čitavu strukturu tima kako bi osigurao borbu za naslov s manje resursa nego što je to potrebno drugim momčadima.

“U stvari , izazov koji dajem timu, svima njima pa i sebi, je da bi se mogli u bliskoj budućnosti natjecati s vodećima, sa samo 85% sposobnosti i kapaciteta, u smislu budžeta i dakako broja ljudi. Ne želim pokušati stizati Mercedes ili Red Bull. Samo želim raditi ono što oni rade, ali na učinkovitiji način. To je uvijek bio Renaultov način obavljanja posla u F1 i nećemo dopustiti da ovo izgleda kao utrka u naoružanju”, rekao je Abiteboul.

Najveću zabrinutost u Renaultu izazivaju nesigurnosti u vođenju F1 pod okriljem Liberty Media, naročito što se tiče pravila o pogonskim jedinicama i rezanju troškova timovima, koje bi moglo izazvati primorano smanjivanje tima nakon tri godine uzastopnog rasta.

“Mi ćemo nastaviti rasti, ali morat ćemo usporiti tempo kojim to radimo, jer iskreno ovo što smo uradili je jako impresivno, ali i jako teško za voditi. Mislim da moramo usporiti kako bi stabilizirali bazu, da bi shvatili što radi, a što ne radi i pronašli snage i slabosti u timu. Mislimo da će s brojem od 700 do 750 ljudi u Enstonu naš potencijal samo rasti”, nadodao je.


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.