Momčadi dogovorile manje izmjene za 2019. radi isticanja sponzorskih obilježja

Crankshaft

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Momčadi dogovorile manje izmjene za 2019. radi isticanja sponzorskih obilježja

Crankshaft

Bolidi za sljedeću sezonu će osim manjih promjena ‘pod haubom’ imati i sitne izmjene po pitanju estetike, i to kako bi oznake njihovih sponzora bile što vidljivije. Prijedloge je uputilo pet momčadi, a dvije promjene su prihvaćene te će biti usvojene za 2019.

Tzv. bargeboardsi će sada morati biti niži, što će omogućiti bolju vidljivost za sponzorska obilježja koja su postavljena na bočne strane u području vozačevih nogu.

Druga promjena odnosi se na stražnja krila, odnosno bočne vertikalne nosače koji će sada morati biti potpuno ravni na svom vrhu, bez ikakvih otvora za zrak koji mogu ometati sponzorske logotipe.

O ovome se razgovaralo i na sastanku Tehničke radne grupe koja je ustanovila da većih utjecaja na performanse neće biti.

Razgovaralo se i o pojednostavljenju prednjih krila koja bi po novom prijedlogu trebala imati puno manje horizontalnih elemenata, također radi sponzora, ali ustanovljeno je da bi aerodinamički učinak jednostavno bio prevelik da opravda takvu promjenu.

Shark fin je od ove sezone zabranjen, ali njegovo ponovno uvođenje je na sastanku Strateške grupe predložila jedna momčad. Međutim, plan je odbijen te zasad nema planova za vraćanje peraje.

Podrži nas

Zadnji donatori:
288GTO
Vordas
dalmat

Top donatori:
wapi
Jester
Crash

F1puls autori su dosad napisali 9616 vijesti i tekstova. Ako cijenite što radimo svaki dan već 8 godina, podržite nas
💳 kreditnom karticom, PayPalom ili Revolutom.
Više informacija »

Crankshaft
Pulsmedia autor
642 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Više o temi: #FIA

Komentiraj