Eric Boullier: Problemi McLarena su prošlost

Izdvojeno

Sead Huseinović

Prije 9 godina 1 min 7 komentara

Eric-Boullier-McLaren4

Direktor momčadi McLaren Honde Eric Boullier vjeruje da su teška vremena koje tim proživljava u prvom dijelu sezone “prošlost” – te je siguran da će uskoro Alonso i Button biti u mogućnosti da se bore za ulazak u prvih deset pozicija na utrci.

“U određenoj mjeri, tim je zadovoljan ishodom posljednje utrke. Naravno, tijekom vikenda na jednom bolidu javljali su se stalno tehnički problemi, ali Fernando je imao više-manje pouzdanu utrku – to je ohrabrujuće. Lijepo je vidjeti da momčad napreduje – mi smo gotovo spremni da osvojimo prve bodove u sezoni. McLaren je daleko od mjesta na kojem želimo biti, ali kriza je iza nas.”

“Ekipa i dalje radi na poboljšanju pouzdanosti bolida. Fernando je imao dvije utrke u nizu bez ikakvih tehničkih problema, ali to ne možemo reći za Buttona. Uspjeli smo napredovati, i iako je pouzdanost još uvijek daleko od razine na kojoj bi trebalo biti, ne zaboravite da je naš projekt u početnoj fazi i ovo je prva sezona povratka Honde.”


Odgovor

7 komentara

  1. Mclaren
    raca Prikaži

    Mislim da nam uskoro dolazi novi teh. direktor u McLaren, a Riki Bojler postaje glasnogovornik. Ionako jedino on daje izjave ( ne računajući vozače)


    0
    0

    0
  2. Sebastian Vettel
    mzf1 Prikaži

    Ok, a koji su to točno problemi iza njih. Znači li to da će u Španjolskoj sad napokon pobjediti ili završiti utrku sa oba bolida.


    0
    0

    0
    • Bmw
      Marko Rakić Donator Prikaži

      Već su završili utrku s oba bolida (Kina), ali bodovi se jedva čekaju, tako da je put do pobjede dug.


      0
      0

      0
      • Sebastian Vettel
        mzf1 Prikaži

        Iskreno mislim da su one velike najave i obećanja bile dio pomno smišljenog PR-a. Naveli su nas svih da očekujemo dominaciju, a u najgorem slučaju borbu s Mercedesima, i to već od Australije. Nakon prve utrke bilo je shvatljivo da će imati “porođajnih” muka ali svejedno nisu odustajali od velikih očekivanja, samo su ih odgodili dok ne savladaju te male sitne probleme oko pregrijavanja, usklađivanja komponenti programiranja ECU itd. Nisan ima razloga ne virovati i sve mi je to bilo ok, sve do predzadnje izjave Boulliera kad je reka da se za sezonu ipo očekuju u vrhu. Ma daj, pa ko godinu ipo usklađuje PU koji je nominalno konkurentan od početka. RB je ima istih problema na početku 2014. i rješija ih je u par tjedana, u Australiji su bili odma iza Mercedesa, dok Mercedes i Ferrari nisu uopće imali ni približno ovoliko problema iako je tad i njima bila prva sezona. Ako je ta izjava Boulliera točna, da se tek za sezonu ipo očekuje nešto konkretno, onda mogu reći da je sve dosad bija PR jer oni trenutno nemaju ništa konkretno, ništa čime bi sad porazili konkurenciju da su na 100%. Oni to tek moraju doseći, a samim tim za to imaju šanse ko i svi ostali, čak i manje jer im je pozicija s koje kreću u lov na Mercedes očito dosta dalja nego Ferrariju. Samim tim ova izjava da su rješili probleme je ko svojevrsna provokacija jer nije vidljivo jesu li odustali od dosadašnjih (praznih) obećanja ili još mažu oči i vraćaju vjeru u pobjede sad kad su “problemi McLarena prošlost”.


        0
        0

        0
      • Emerson Fittipaldi
        diesel Prikaži

        Slažem se u potpunosti s kolegom mzf1.
        Prošle godine su svi proizvođači imali svoju prvu sezonu, i nitko nije imao tako velikih problema. Mislim da je Hondin najveći problem ono što su htjeli da bude inovacija, kompaktnost.


        0
        0

        0
  3. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    da mi je kuna za svaku mch optimističnu izjavu u zadnjih pola godine…


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.