Pirellijev Mario Isola: Williams je stavio previše pritiska na Kubicu

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 6 godina 2 min 4 komentara

Šef Pirellijevog odijela za Formulu 1, Mario Isola, smatra da Williams nije dao pravu priliku Robertu Kubici. Poljak je prvo bio povezan s Renaultom, kasnije je za njih i testirao nekoliko puta, no momčad se na kraju odlučila za Carlosa Sainza. Poljak se nakon toga ubacio u utrku za vozača Williamsa, odradio nekoliko testova s bolidom iz 2014. te u Abu Dhabiju vozio aktualni bolid. Prvog je dana odvozio praktički dvije simulacije utrke, dok je sljedećeg dana ostalo tek par sati da pokaže koliko brzo može ići. Isola kaže da to nije prava prilika ako se želi vidjeti koliko je netko brz.

“Vjerujem da je Kubica tijekom testiranja u Abu Dhabiju odradio dobar posao, odvozio je gotovo dvije simulacije utrke. Sljedećeg dana je testiramo samo nekoliko sati i bio je više usredotočen na performanse. Vozaču koji nekoliko godina nije vozio bolide Formule 1 nije lako biti brži od ostalih čim sjedne za upravljač. Mislim da su očekivanja bila prevelika i uopće ne mislim da je Kubica nije odradio dobar posao. Razumio je ponašanje guma, ali da biste to u potpunosti mogli znati, treba vam puno više od tri ili četiri sata testiranja.”

Glasine govore o tome da bi Kubica mogao završiti kao rezervni vozač u Williamsu, dok bi stalno trkaće mjesto trebao dobiti Sergey Sirotkin.


Odgovor

4 komentara

  1. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Na kraju će Kubica postati rezervni, odnosno razvojni vozač jer ova dvojica teško da mogu biti od pomoći pri razvoju. Stroll nije u stanju sa inženjerima složiti setup pa u skoro svakoj utrci izgleda kao da se hrva s bolidom na ledu. Di će takav razvijati bolid? Ni za ovog drugog nisam baš siguran. Massa je otišao i više nema starijih vozača s iskustvom, barem ne slobodnih. Kubica je već nakon par testova više manje prokužio na koji način funkcioniraju ove gume, dok se Stroll nakon svakog izlaska iz zavoja bori s bolidom jer ne zna zagrijati gume.

    Manjak iskustva u momčadi bi mogao koštati Williams. Williamsov 3. vozač mora biti netko s iskustvom, inače im ovi novci što dobivaju od ove dvojice nisu baš od neke koristi za razvoj bolida.



    6
    6

    0
  2. James Hunt
    Luca Badoer Prikaži

    “uopće ne mislim da je Kubica nije odradio dobar posao. ”

    Kakva je ovo konstrukcija pobogu? Dupla negacija sa jos jednim “je” viska, totalni kaos



    1
    1

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.