F1puls dio troškova podmiruje prikazom reklama. One nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da na ovoj stranici onemogućite AdBlock. Hvala.

Max Mosley upozorava: Formula 1 je u velikoj opasnosti!

Sead Huseinović

Korisnički panel

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Max Mosley

Max Mosley

Bivši šef FIA-e Max Mosley upozorio je javnost na katastrofalnu financijsku situaciju u Formuli 1 koja ozbiljno prijeti ugrožavanjem toga sporta.

Britanac je od 1993. do 2009. bio na čelu Međunarodnog automobilističkog saveza (FIA), a posljednjih godina upozoravao je na novčane probleme pojedinih momčadi. Sada je opet progovorio o toj temi.

“Najmanje pola momčadi ne može se natjecati jer nemaju dovoljno novca, a po meni je to pogrešno,” kazao je 74-godišnji Mosley i dodao:

“Ne možemo dozvoliti to da jedna momčad ima veći motor od druge, ali ako pojedina ekipa ima pet puta više novca, efekt je potpuno isti kao da imaju veći motor.”

Mosley je nastavio u istom tonu…

“Sa sportskog stajališta, to nije pošteno, a jedini pravi put je da se svi slože. Možete okupiti sve momčadi te im reći – imamo ogroman problem jer neki od vas imaju dovoljno novca, ali većina nema i ako se nastavi takva situacija, Formula 1 će doživjeti kolaps. Sve vas pozivam da dogovorite promjene. Ali, svi se oko toga trebaju složiti. Jednoglasno!”

Dotaknuo se i nove tehnologije.

“Tehnologija je nevjerojatna, ali veliki dio toga je skriveno pa navijači uopće ne vide 90 ili 95% onoga što se događa. Sport se promijenio, a bez obzira na to što se promijenio na bolje, mislim da se otišlo predaleko. Trebaju postojati ograničenja na potrošnju. Pokušao sam tome stati na kraj u zadnjim godinama svog mandata, ali nisam uspio.”

Podrži nas

Naš zadnji Donator je: AlkY.

Najveći donatori: Jester, CrashOverride, wapi

Zajedno smo od veljače 2015. godine. Donirajte i vi iznos po volji na PayPal.

Sead Huseinović
Pulsmedia autor
18 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj