Hartley će ove godine biti fokusiran samo na F1

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 6 godina 2 min 3 komentara

Toro Rossov vozač, Novozelanđanin Brendon Hartley ove je godine odlučio biti fokusiran isključivo na Formulu 1. 28-godišnjak se prošle sezone natjecao u utrkama izdržljivosti, odradio je punu sezonu u WEC-u gdje je s Porscheom osvojio vozački i momčadski naslov, uključujući pobjedu na 24 sata Le Mansa, a odradio je i tri utrke za Nissan u IMSA prvenstvu pobijedivši na jednoj od njih.

“I dalje ću biti povezan s Porscheom, ali neću voziti ništa osim utrka Formule 1, što mislim da je razumna odluka za mene jer moram biti u potpunosti fokusiran. Potrošit ću svu svoju energiju i vrijeme kako bih bio dovoljno spreman, išao na utrke svjež i pripremljen trudeći se da ova sezona proradi. Ovdje imam ogromnu priliku.”

Hartley je u F1 debitirao na VN SAD-a kad ga je Red Bull iznenadno pozvao kao zamjenu za Pierrea Gaslyja koji je trebao voziti finale Super Formule. On i Gasly bili su Toro Rossova postava od VN Meksika do kraja sezone, a isto tako bit će tijekom ove sezone kad momčad iz Faenze prelazi s Renaultovih na Hondine motore.

[vozac broj=”28″ ime=”Brendon Hartley” momcad=”Toro Rosso”]

Tijekom listopada i studenog prošle godine Hartley je u osam vikenda odradio osam utrka na četiri različita kontinenta (!), stoga ne čudi njegova odluka da se u 2018. fokusira na jednu kategoriju.

“Prijašnjih godina sam se trudio natjecati u svakoj utrci u kojoj sam mogao. Ali sad imam velik izazov ispred sebe. Vrlo sam svjestan toga.”


Odgovor

3 komentara

  1. Ayrton Senna
    FerrariF1 Prikaži

    Talentiran vozač..ali mislim da će biti popriličnih frustracija u Toro Rossu sa Hondom..
    No tko zna ..možda dogodi se čudo..


    0
    0

    0
    • Stefan Bellof
      pigmalion Prikaži

      Honda k’o Honda. Kod njih je sve moguće.

      Pitanje je slijedeće: da li će netko od “novopečenih” STR vozača preživjeti cijelu 2018.-u ili će netko od njih dvojice dobiti pedalu, prije kraja sezone?


      0
      0

      0
      • Fernando Alonso
        Lovro Andraka urednik Prikaži

        Ne vjerujem da će Toro Rosso išta mijenjati tijekom ove sezone što se tiče vozačke postave. Red Bull trenutno nema nikakvu veliku zvijezdu na lageru pa neće nikoga forsirati, a čisto sumnjam da će Gasly ili Hartley toliko podbaciti da bi ih izbacili usred sezone. 2017. je bila specifična, posebne okolnosti su uzrokovale velike rošade u Toro Rossovoj postavi, ove sezone nema razloga za takvo što.



        1
        1

        0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.