Wolff: Bottas se treba boriti za naslov iduće godine

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 3 min 3 komentara

Mercedesov šef Toto Wolff kaže da se Valtteri Bottas treba boriti za naslov svjetskog prvaka iduće godine, te mu je pružio podršku za ostvarenje tog cilja.

Bottas je u svojoj prvoj sezoni s Mercedesom završio na trećem mjestu, a zabilježio je četiri pole positiona i tri pobjede – u Rusiji, Austriji i Abu Dhabiju. Međutim, Finac je svejedno svoju sezonu nazvao “razočaravajućom” jer je završio skoro 60 bodova iza timskog kolege Lewisa Hamiltona koji je postao svjetski prvak.

Nakon ljetne pauze je pao u formi, a istovremeno je Hamilton nanizao nekoliko odličnih rezultata te je osvojio pet od posljednjih devet utrka. Bottasove šanse za naslov tu su završile.

Ipak, Wolff vjeruje da Bottas ima sve što je potrebno da se iduće godine uključi u borbu za naslov.

“On se treba boriti za titulu,” izjavio je Wolff za ESPN. “Vidjeli smo neke sjajne trenutke u Sočiju i u Austriji, ali se onda nakon ljetne pauze Lewis vratio i Valtteri je krenuo unatrag.”

“Na kraju sezone se poboljšao. On je Finac koji ima mentalitet da nikad ne odustaje. Očekujem da će iduće godine biti još jači jer je ove sezone puno naučio boreći se protiv najboljeg vozača trenutno.”

“Mislim da je on prvi koji se želi dokazati sam sebi. Zna za zaostatak koji je postojao između njega i Hamiltona i zna gdje ima određene prednosti. Valtterija poznajem deset godina i tada se kao klinac pojavio jedne zime u mom uredu s malim puloverom, bez jakne, bez oca da bude s njim. Imao je superjaku volju, čeličnu volju i karakter, te nemam sumnje da ćemo vidjeti boljeg Valtterija u 2018. godini.”

Bivši Mercedesov prvak Nico Rosberg kaže da za njega bilo ključno igrati se s Hamiltonovom glavom, ali Wolff ne vjeruje da će Bottas imati sličnu taktiku.

“To nije Valtterijev stil. On želi to napraviti na stazi na najbolji mogući način, a ima vozačke vještine koje su funkcionirale na određenim stazama. Tamo je on bio taj koji je postavio najbolja vremena. Valtteri će ispraviti svoje slabosti i nastaviti raditi na svojim vrlinama.”

“On se želi natjecati protiv četverostrukog svjetskog prvaka. Brutalno je iskren sam sa sobom. Ako želi napraviti iskorak i izazvati Lewisa onda ima mjesto među najboljim vozačima u Formuli 1. Ako to ne uspije onda će on biti toga svjestan i nema isprike.”


Odgovor

3 komentara

  1. Ross Brawn
    Tuzlaensis Prikaži

    Off topic: ekipa koja prati The Grand Tour, da li ste gledali posljednju epizodu i roast Hamiltona u segmentu vijesti? :D



    2
    2

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.