Zimska stanka, 36. dan: Alonso, Hamilton i Vettel na istom pobjedničkom postolju

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 6 godina 2 min 3 komentara

Lewis Hamilton, Sebastian Vettel i Fernando Alonso su najuspješniji vozači koje trenutno imamo na gridu Formule 1. Njihove karijere nisu započele u istom trenutku ili u istoj sezoni, ali dovoljno su dugo vremena u ovom sportu proveli zajedno tako da su do ovog trenutka skupa odvozili deset i pol sezona.

Fernando Alonso je karijeru započeo 2001. u Minardiju, Lewis Hamilton 2007. u McLarenu, a Sebastian Vettel na VN SAD-a 2007. u BMW Sauberu, a potom Scuderiji Toro Rosso.

McLarenov vozač je u svojoj karijeri 97 puta stajao na pobjedničkom postolju, Mercedesov pilot 117 puta, a Ferrarijev vozač 99 puta. Ukupno je to 313 postolja za Alonsa, Hamiltona i Vettela zajedno. Bilo je tu i nekih sezona u kojima su ova tri vozača vozila konkurentne bolide te se redovito nalazili na postoljima, a u nekim sezonama su se čak sva trojica borila za naslov svjetskog prvaka (2010., 2012.).

Ako gledamo samo utrke na kojima su se natjecala sva trojica, to je ukupno 195 utrka među Alonsom, Vettelom i Hamiltonom, te 261 postolje za svu trojicu zajedno.

Naslovna slika članka vam vjerojatno ni po čemu nije posebna jer možda mislite kako ste Alonsa, Hamiltona i Vettela na istom pobjedničkom postolju vidjeli mnogo puta, što bi se i moglo očekivati s obzirom na 261 postolje koje su ova tri vozača skupila u svim utrkama na kojima su zajedno nastupali.

Međutim, to se dogodilo samo tri puta. Prvi slučaj je zabilježen na VN SAD-a 2012. kada je Hamilton slavio ispred Vettela i Alonsa, a druga dva puta u 2013. na VN Kanade i VN Belgije, kada je Vettel slavio ispred Alonsa i Hamiltona.


Odgovor

3 komentara

  1. kikijv97 Prikaži

    Neka nam ova godina da puno ovakvih postolja….
    uz duzno postovanje svih ostalih, ali utrkivanje i dvoboji ove trojice su nesto posebno, vrh automobilizma, respekta i umjetnosti…..

    svako dobro!



    13
    13

    0
  2. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    All I want for Christmass issss …
    Da se Seb, Lewis, Fernando i Max bore zaaa naslooov



    8
    8

    0
  3. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Rijetko kad su na postolju vozači iz 3 različite momčadi, a ovi su samo 2007 vozili zajedno, a tada je RB bio još uvijek nedovoljno dobar za redovita postolja.



    1
    1

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.