Zimska stanka, 30. dan: Vozač s najbrže zarađenom kaznom u Formuli 1

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 6 godina 2 min 3 komentara

Sebastian Vettel je u svojoj F1 karijeri srušio brojne rekorde, neke od njih uspio je nadmašiti već u ranoj fazi karijere, dok je one neke važnije srušio krajem 2013. kada je postao četverostruki svjetski prvak.

Nijemac je u Formuli 1 debitirao tijekom trkaćeg vikenda u Turskoj 2006. u ekipi Sauber BMW, gdje je kao treći vozač mijenjao Roberta Kubicu/Nicka Heidfelda. Vettel je tog vikenda srušio tri rekorda, pa idemo redom.

Na prvom slobodnom treningu je postao najmlađi vozač koji je sudjelovao na jednoj od sesija trkaćeg vikenda (19 godina i 53 dana). Otprilike u isto vrijeme, odmah po izlasku iz garaže, ili da budemo precizniji nakon devet sekundi, Vettel je postao vozač s najbrže zarađenom kaznom u Formuli 1. Maksimalna brzina u pit laneu Istanbul Parka je bila 60 km /h, a senzori su uhvatili Vettela kako u jednom trenutku vozi 64.3 km/h, zbog čega je kažnjen s 1000 dolara.

Mladi Vettel je tada bio silno uzbuđen zbog svog službenog debija pa je zaboravio uključiti pit lane speed limiter.

“U prvoj sesiji sam zaboravio uključiti ograničavač brzine u pit laneu, što će biti skupo, a nakon drugog slobodnog treninga je sustav odabrao mene za test na nedozvoljene supstance.”

Upravo je taj drugi slobodni trening Vettelu donio puno više sreće. Vettel je na njemu mijenjao Nicka Heidfelda te je postavio najbrže vrijeme treninga. Jasno, time je postao najmlađi vozač koji je imao najbrže vrijeme jedne sesije u Formuli 1.


Odgovor

3 komentara

  1. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Na fotki Seb izgleda kao Joker iz Gothama :D



    4
    4

    0
  2. Daniel Ricciardo
    MALAK Prikaži

    Svaki dan pišete članke na čemu smo vam iznimno zahvalni pa vjerujem da nije na odmet bacit vam neku ideju.
    Naime sada sam gledao neke slike iz 1989,90,91,92,93 (zlatno doba F1,Senna,Prost,Mensel …)

    Zanima me koliko je onda bolida završavalo u istom krugu ili kolike su bile razlike u kvalifikacijama i u utrci u vremenima U današnje vrijeme nekada pole siter u tri kruga već napravi razliku ogromnu dali je i tada tako bilo i tako to … :)
    Lp



    5
    5

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.