Zimska stanka, 28. dan: Vozač s najviše kazni u jednoj utrci – Pastor Maldonado

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 6 godina 3 min 3 komentara

Karizmatični Pastor Maldonado stekao je lošu reputaciju u pet sezona koliko je proveo u Formuli 1, od 2011. do 2015. Sada 32-godišnji Venezuelanac je već u svojoj drugoj sezoni došao do prve i jedine Grand Prix pobjede, na VN Španjolske kada je na opće iznenađenje slavio u slabašnom Williamsu ispred domaćeg junaka Fernanda Alonsa. Pastor je na toj utrci imao i start s pole positiona nakon što je pravi pole sitter Lewis Hamilton poslan na 24. mjesto zbog nedovoljne količine goriva u svom bolidu poslije Q3, dok je u isto vrijeme njegov timski kolega Bruno Senna ispao u prvoj rundi kvalifikacija.

Kasnije su se zaredali nešto nesretniji nastupi, a Pastor je ubrzo dobio nadimak Crashtor. Međutim, u knjigama se službeno vodi i kao nesretnik koji je zaradio najviše kazni u jednoj utrci Formule 1, a dogodilo se to na VN Mađarske 2015. Venezuelanac je tada zaradio tri kazne u manje od sat vremena.

U 19. krugu utrke, u 14:33h, Pastor Maldonado je imao lakši kontakt sa Sergijom Perezom u prvom zavoju kada je Meksikanac nakratko izgubio kontrolu nad bolidom. Suci su smatrali da je to krivica Lotusovog vozača te su mu dodijelili kaznu prolaska kroz boks, i još dva kaznena boda.

U 15:08 je otišao u boks te je tamo bio prebrz. Ograničenje je u Mađarskoj u svim sesijama postavljeno na 80 km/h, no Pastor je u jednom trenutku pit laneom vozio 91.6 km/h pa je dobio još jednu kaznu prolaska kroz boks.

Samo 14 minuta kasnije, u 15:22h, Maldonado je prestigao Willa Stevensa za vrijeme sigurnosnog automobila, odnosno kada je utrka nastavljena, ali prije prve linije sigurnosnog automobila, čime je zaradio kaznu od 10 sekundi.

Pastor, naravno, nije bio zadovoljan suđenjem na Hungaroringu.

94c3aj

“Utrka je bila teška i suci su danas sigurno bili jako strogi, jako oštri prema mojoj vožnji i prema mnogim drugim vozačima. Mučio sam se na startu jer je naša strategija bila da vozimo s tvrđim gumama, ali onda je strategija profunkcionirala na mekšim gumama dok kazne nisu naštetile našoj utrci. Sa Sergijom Perezom s vanjske strane mi se činilo kao da je to bio trkaći incident; nije postojalo ništa namjerno u kontaktu”, rekao je Maldonado nakon utrke.

https://twitter.com/wtf1official/status/625299631803662336


Odgovor

3 komentara

  1. Ferrari
    Iceman Ferari Prikaži

    https://youtu.be/NZvdT2bC0_4
    Malo da se podsjetimo zasto nam fali Maldonado u F1.



    4
    4

    0
  2. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Maldonado je bio brz, ali nije razmišljao glavom onda kada je trebalo. Da je vozio barem malo konstantnije mislim da bi današnja slika o njemu bila puno drugačija. Možemo se mi smijati i zezati koliko hoćemo, ali koliko imamo vozača koji su na glasu kao odlični vrhunski a nikada nisu došli do podija, a kamoli pobjede. Maldonado je to napravio u slabašnom Williamsu. Šteta što nije tako nastavio, ali hej, za razliku od Hulkenberga može reći da je bio na podiju i to na najvišoj stepenici :D



    13
    13

    0
  3. Fernando Alonso
    Alen Šmit Prikaži

    Ne volim biti “taj dečko” ali VN Mažarske 2015. je potpuno irelevantna za svaka tumačenja rezultata i svega ostalog, pre samo nedelju dana pre te utrke oprostili smo se s Bianchijem a eto u baš Maldonadovoj situaciji pogledajte ga na dan pokopa Julesa

    https://cdn-1.motorsport.com/static/img/mgl/4500000/4500000/4501000/4501000/4501021/s8/f1funeral-of-jules-bianchi2015pastormaldonadoandfelipemassaattendthefuneralofj.jpg

    Jel bi ste vi mogli biti psihički spremni za F1 utrku koja zahteva 101% psihičke spreme nakon što ste se oprostili od druga koji je delio stazu sa vama u ne baš tako davno vrijeme?

    Svi vozači su na neki način bili psihički vrlo poremećeni i zato se utrka desila onako kako se desila. Vrlo težak vikend koji je završio Ferrarijevom pobedom, onako kako bi Jules verovatno i hteo.



    10
    10

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.