Novi bolid Manora poslije ljetne pauze?

Izdvojeno

Sead Huseinović

Prije 9 godina 2 min 1 komentara

Manor Marussia

Najmlađa F1 momčad trenutno koristi modificiranu verziju prošlogodišnjeg bolida Marussije u kome je i prošlogodišnji Ferrarijev agregat. Will Stevens i Roberto Merhi nakon početnih problema sada lagano izlaze na kraj sa pravilom 107%, ali je zaostatak po krugu i dalje u prosjeku oko 5 sekundi za ostalim momčadima.

Marussia je započela rad na novom bolidu, ali je rad zaustavljen zbog problema s financijama i promjenom uprave. Nakon izlaska iz administracije rad je nastavljen, ali je napravljena pauza od pola godine, pa je tim pribjegao potrebnim modifikacijama prošlogodišnjeg bolida, prilagodio ga ovogodišnjim pravilima i započeo sezonu.

“Naš plan je uvijek bio kolovoz. Nakon dolaska u Australiju i konsolidacije, postavili smo agresivne ciljeve i dosta stvari odradili. Nakon četiri uvodne utrke, analiziramo situaciju i radimo na planu kako bi se uklopili u zacrtani vremenski rok,” izjavio je John Booth, šef momčadi.

Momčad je preživjela tijekom zime zahvaljujući investiciji kompanije Ovo Energy, vlasnika Stephena Fitzpatricka, ali u prve četiri utrke zapažen je samo natpis talijanskog proizvođača kombinezona i uniformi Erea, sa kojim je tim potpisao partnerski ugovor. Ipak, rukovodstvo je uvjereno da je ekipa po trenutnom financijskom modelu i investicijama siguran u narednih nekoliko godina.

“Postoje izazovi – to je sigurno, ali mi imamo dobar plan i sigurne investitore s kojima smo sigurni za nekoliko godina koje dolaze,” dodao je Booth.

Na nedavno održanoj utrci u Bahreinu, bivši vozač F1 Jacques Villeneuve pridružio se Ecclestoneovim kritikama Manoru. Upitan da li je opstanak tima bitan i kako gleda na cijelu stvar, bivši F1 šampion je izjavio:

“Naravno da ne. Tim nije vrijedan Formule 1. Bolje im je da su u GP2 ili seriji Renault 3.5, tamo bi možda i bili uspješniji. Ovo je skup sport i morate biti konkurentni.”

I uz najavljeno smanjivanje troškova Villeneuve ne vjeruje da će se situacija za Manor radikalno popraviti u budućnosti.


Odgovor

1 komentar

  1. Emerson Fittipaldi
    diesel Prikaži

    Villeneuve nekad štrapa gluposti, nekad kaže dobro.

    Drago mi je za Manor, i nadam se da će novim bolidom i motorom dobiti barem 2.5-3 sekunde po krugu, jer ovo sada je tužni za gledati.


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.