F1puls dio troškova podmiruje prikazom reklama. One nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da na ovoj stranici onemogućite AdBlock. Hvala.

Volkswagen ulazi u Formulu 1?

Sead Huseinović

Korisnički panel

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Volkswagen

Donedavni generalni direktor Volkswagena, Ferdinand Piech podnio je otkaz na ovu funkciju, a po pisanju magazina “Motorsport” otvara vrata najbržeg cirkusa – ulaska VW branda u svijet Formule 1.

Ferdinand Piech, 78-godišnji predsjednik VW grupacije, podnio je jučer ostavku na svoju funkciju. On već dugo važi za razlog neulaska ovog brenda u najjače auto-moto natjecanje na planeti sve zbog osobne svađe s vlasnikom Formule 1 Bernijem Ecclestoneom.

Piech je vješto kalkulirao s Izvršnim Odborom po pitanju toga i sad je članove odbora jako začudila njegova odluka o ostavci. Kako bilo, glavni razlog ostavke je preporuka trenutnog prvog čovjeka UO Martina Winterkorna za nastavak vršenja te funkcije i poslije isteka ugovora koji važi do 2016. godine. Piech je osobni protivnik Winterkorna i on je bio agitator za njegovo izbacivanje iz grupacije.

Ipak, on je ostao usamljen i nadglasan od strane ostalih glasača u omjeru pet prema jedan. Na tom hitnom sastanku, koji je sazvao Piech glasalo se za ostanak Winterkorna i on je dobio povjerenje odbora. Upravljanje firmom do izbora novog predsjednika preuzeo je dosadašnji zamjenik Berthold Huber.

Ova promjena na čelu mogla bi značiti promjenu i restruktuiranje trkaćeg programa Volkswagen grupe u narednih 18 mjeseci. Naime, Winterkorn je poznat kao ljubitelj utrkivanja i on je u grupu došao sa funkcije upravnog odbora Audija, gdje je bio veliki pobornik DTM projekta.

Razlog svađe izmedu Piecha i Winterkorna je loše poslovanje, po Piechu na tržištu SAD, što je Piech i javno kritizirao,a to je izazvalo veliku svađu i na koncu – razlaz.

Podrži nas

Naš zadnji Donator je: AlkY.

Najveći donatori: Jester, CrashOverride, wapi

Zajedno smo od veljače 2015. godine. Donirajte i vi iznos po volji na PayPal.

Sead Huseinović
Pulsmedia autor
18 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

6 komentara

  1. fauve u f1 mi zvuči skroz posprdno rofl


    0

    0