Newey nije oduševljen ‘ružnom’ halo zaštitom

Crankshaft

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Newey nije oduševljen ‘ružnom’ halo zaštitom

Crankshaft

Red Bullov tehnički direktor Adrian Newey nije oduševljen halo zaštitom kokpita koja će na bolidima Formule 1 biti obavezna od sljedeće godine. Britanac se svakako zalaže za povećanu sigurnost, ali smatra da je trebalo provesti više testova prije uvođenja halo zaštite, za koju smatra da je nespretno izvedena i estetski ružna.

“Moram priznati da imam podijeljena mišljenja o halo zaštiti. S jedne strane smatram da je dobra bilo koja stvar koja bolid može učiniti sigurnijim. Kada je netko uistinu teško ozlijeđen ili pogine, to je strašno. Bio sam prisutan na pogrebu Justina Wilsona prije tri godine, vidjeti tugu na licima njegove obitelji je bilo užasno. Prema tome, ako halo pomaže učiniti bolide sigurnijim, to moramo pozdraviti.”

“Inženjer u meni govori da se to jednostavno čini tako nespretnom i ružnom solucijom, čini se kao da bismo trebali napraviti nešto bolje od toga.”

“Mislim da je potrebno više istraživanja. Zatvoreni kokpit bi vjerojatno bio vizualno atraktivniji, ali to bi onda bilo utrkivanje bolida zatvorenih kokpita.”

“Štogod Formula 1 radi , to mora biti pristupačno i u nižim formulama, jer zašto bi život vozača Formule Ford bio manje vrijedan od života vozača Formule 1? Moramo pronaći rješenje koje se može prenijeti, ali ne možemo pobjeći od činjenice da je ovo rješenje ružno. Umjetnik u meni tvrdi da je halo napadan.”

Podrži nas

Zadnji donatori:
Jhkuiz5 i zekohonda

Top donatori:
Jester
Crash
wapi

Ako cijenite što radimo već 7 godina, podržite nas iznosom po volji ovdje.

Crankshaft
Pulsmedia autor
642 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Više o temi: #Halo#Newey

Komentiraj