Rosberg: Trenutno se ne fokusiram na bodovno stanje

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 9 godina 2 min 2 komentara

Nico Rosberg

Nico Rosberg

S tri pobjede u četiri utrke ove sezone Lewis Hamilton je osigurao finu bodovnu prednost pred momčadskim kolegom – Nicom Rosbergom. Iako je još dug put do kraja, Hamilton već sada ima 27 bodova prednosti.

“Jednim okom gledam stanje u ukupnom poretku, ali to zasad nije moj fokus.”

“On [Hamilton] kontrolira utrku lako. Na početku stintova ide sporo, a onda odmakne brzo. Nemate puno toga što možete napraviti u istom bolidu,” kaže Rosberg.

Kao da nije bilo dovoljno što mora uhvatiti Hamiltona, sada se Rosberg mora boriti i sa dva Ferrarija.

“U jednu ruku, bilo je lijepo boriti se s Ferrarijima. Ali, to sam morao raditi dva puta pa je bilo i malo glupo. Jednom je u redu, ali dva pretjecanja nakon oba zaustavljanja u boksu?”

“Jedan od razloga bio je i taj što je moj glavni mehaničar otišao doma. On je jako važan dio ekipe i ne možete u potpunosti nadomjestiti njegovo odsustvo.”

Ferrari je još jednom dokazao da je napravio značajan korak ove sezone i Rosberg priznaje da su bliže nego što su u Mercedesu očekivali.

“Bilo je nekoliko situacija u kojima smo se zapitali, ali ekipa je napravila izvanredan posao. Petkom je Ferrari čak bio i brži. Mi smo imali prednost u utrci, ali su bliže nego prije. Kimi je bio samo 3 sekunde iza Lewisa u cilju. Moramo se još poboljšati,” zaključio je Rosberg.


Odgovor

2 komentara

  1. Mclaren
    raca Prikaži

    Pa ne mogu obojica u Mercedesu biti fokusirani za istu stvar. Hamilton je za nakit i bodove, a Nico će već naći svrhu svog bivanja u Mercedesu


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.