17 SAD – live chat
17 SAD – live chat

Kamere za snimanje u 360 stupnjeva obavezne na svim bolidima sljedeće sezone

Crankshaft

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Kamere za snimanje u 360 stupnjeva obavezne na svim bolidima sljedeće sezone

Crankshaft

Bolidi Formule 1 će od sljedeće sezone morati imati ugrađene kamere za snimanje u 360 stupnjeva.

Šefovi Formule 1 već neko vrijeme žele poboljšati vizualno iskustvo te su ove godine proveli nekoliko testova s novim kamerama. Od 2018. će takva kamera, veličine loptice za golf, biti obavezna na svim bolidima i to na vrhu šasije.

“Na bolid za sljedeću sezonu je dodana kamera od 360 stupnjeva i to na vrhu šasije, koja će dati drugačiju perspektivu”, rekao je Force Indijin tehnički direktor Andrew Green. “Bit će tik ispred halo sustava. Impresivna je.”

Ovo će svakako ići na ruku Formula One Managementu, ali uvođenje halo sustava zaštite kokpita znači da ostale kamere moraju biti pomaknute jer će obruč ometati pogled.

“Jedina nova pozicija zbog halo sustava je pozicija high speed kamere, a to je ona s pogledom na vozača u slučaju nesreće. Ne vjerujem da je to snimka koja je lako dostupna ili da se tako nešto događa često, da budem iskren. Pogledi s ostalih kamera oko halo sustava su malčice opstruirani zbog haloa, na tom polju nema napretka. One nisu poboljšane”, dodao je Green.

Uvođenje kamere od 360 stupnjeva dolazi nakon prvih testova s VN Singapura, kada je tehnološki partner Formule 1 Tata isprobao dvije kamere za snimanje uživo u 360 stupnjeva. Šefovi Formule 1 su nakon toga htjeli vidjeti može li se ona uvesti kao dio regularnog televizijskog prijenosa u budućnosti, što će se na kraju i dogoditi.

Da bi to bilo izvedivo, Tata je najprije želio provjeriti svoje sposobnosti oko prijenosa podataka jer su se emitiranja u 360° pokazala zahtjevna za uvođenje u sportove, i to zbog velikog kašnjenja do kojeg dolazi prije nego što se slike počnu procesirati.

Podrži nas

Zadnji donatori:
fortmer

Top donatori:
Jester
Crash
wapi

F1puls autori su dosad napisali 9391 vijesti i tekstova. Ako cijenite što radimo svaki dan već 7 godina, podržite nas
💳 kreditnom karticom, PayPalom ili Revolutom.
Više informacija »

Crankshaft
Pulsmedia autor
642 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

3 komentara

 1. Susie Wolff Har Kl Donator Prikaži

  Konacno nesto super da cujemo.
  Ovo bi trebala biti prava stvar :)  9

  0
 2. Bernie Ecclestone Ferrari1345 Prikaži

  Super sad ćemo gledati Halo u 360 stupnjeva. Šalu na stranu :D Vrlo zanimljiv novitet  1

  0