Kamere za snimanje u 360 stupnjeva obavezne na svim bolidima sljedeće sezone

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 6 godina 2 min 3 komentara

Bolidi Formule 1 će od sljedeće sezone morati imati ugrađene kamere za snimanje u 360 stupnjeva.

Šefovi Formule 1 već neko vrijeme žele poboljšati vizualno iskustvo te su ove godine proveli nekoliko testova s novim kamerama. Od 2018. će takva kamera, veličine loptice za golf, biti obavezna na svim bolidima i to na vrhu šasije.

“Na bolid za sljedeću sezonu je dodana kamera od 360 stupnjeva i to na vrhu šasije, koja će dati drugačiju perspektivu”, rekao je Force Indijin tehnički direktor Andrew Green. “Bit će tik ispred halo sustava. Impresivna je.”

Ovo će svakako ići na ruku Formula One Managementu, ali uvođenje halo sustava zaštite kokpita znači da ostale kamere moraju biti pomaknute jer će obruč ometati pogled.

“Jedina nova pozicija zbog halo sustava je pozicija high speed kamere, a to je ona s pogledom na vozača u slučaju nesreće. Ne vjerujem da je to snimka koja je lako dostupna ili da se tako nešto događa često, da budem iskren. Pogledi s ostalih kamera oko halo sustava su malčice opstruirani zbog haloa, na tom polju nema napretka. One nisu poboljšane”, dodao je Green.

Uvođenje kamere od 360 stupnjeva dolazi nakon prvih testova s VN Singapura, kada je tehnološki partner Formule 1 Tata isprobao dvije kamere za snimanje uživo u 360 stupnjeva. Šefovi Formule 1 su nakon toga htjeli vidjeti može li se ona uvesti kao dio regularnog televizijskog prijenosa u budućnosti, što će se na kraju i dogoditi.

Da bi to bilo izvedivo, Tata je najprije želio provjeriti svoje sposobnosti oko prijenosa podataka jer su se emitiranja u 360° pokazala zahtjevna za uvođenje u sportove, i to zbog velikog kašnjenja do kojeg dolazi prije nego što se slike počnu procesirati.


Odgovor

3 komentara

  1. Mercedes
    Har Kl Donator Prikaži

    Konacno nesto super da cujemo.
    Ovo bi trebala biti prava stvar :)



    9
    9

    0
  2. Bernie Ecclestone
    Ferrari1345 Prikaži

    Super sad ćemo gledati Halo u 360 stupnjeva. Šalu na stranu :D Vrlo zanimljiv novitet



    1
    1

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.