Alonso: Nikakve sumnje zbog prelaska na Renault

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 6 godina 3 min 4 komentara

Iako je Renault u posljednje vrijeme imao dosta problema s pouzdanosti svojih pogonskih jedinica, Fernando Alonso nije zabrinut zbog McLarenovog prelaska na motore francuskog proizvođača. Stanje u Viryju je ipak bolje nego u Hondi; dok su Japanci u prosjeku koristili 9.08 pogonskih jedinica po bolidu za 19 utrka ove sezone, kod Renaultovih potrošača je taj broj ipak puno manji – 5.06. Osim toga, Renaultov motor ima tri pobjede ove sezone, Ferrarijev 5, a Mercedesov čak 11.

VN Abu Dhabija će obilježiti posljednju utrku McLaren Honde, partnerstva koje je puno obećavalo, a na kraju dalo ništa.

“Mislim da je dobro vrijeme za promjenu. Osobno sam imao puno očekivanja od projekta McLaren-Honde i to je vjerojatno bio razlog zašto sam otišao iz Ferrarija, jer McLaren Honda je bilo dosta atraktivno partnerstvo nakon uspjeha koje su imali u prošlosti.”

“U zadnje tri godine nismo ostvarili rezultate koje smo željeli, nismo djelovali kako smo očekivali, pa je vrijeme za promjenu i udruživanje snaga s Renaultom.”

“Dosta sam optimističan kada vidim što Red Bull sada radi s Renaultovom pogonskom jedinicom. Očigledno i dalje nedostaju neke stvari, ali ukupno gledajući borite se za postolja, pobjede, i to je dosta drugačija slika od one koju sada imamo u McLarenu. Optimističan sam zbog toga.”

“Pomalo se osjećam kao doma vraćajući se onima koje smatram svojim prijateljima i drugom obitelji. To će biti odlično, oni su jako dobra kompanija i imaju jako dobar motor. Prema tome, nikakve sumnje.”

Pokretanje eSports momčadi

Španjolac je uoči VN Abu Dhabija postao prvi F1 vozač koji je pokrenuo vlastitu eSports momčad. Dvostruki svjetski prvak je formirao partnerstvo s McLarenovim sponzorom Logitechom kako bi se probio i na tom polju, s ambicijama da njegova ekipa postane najbolja na svijetu.

“Konačno sam šef momčadi”, našalio se Španjolac danas u paddocku Abu Dhabija.

Tvrdi da mu je Logitech prišao prije nekoliko mjeseci, a on je smatrao da je pravo vrijeme za takav pothvat jer eSports utrkivanje doživljava pravi zamah.

“Jako sam uzbuđen, potpuno nova stvar za otkrivanje. Mislim da je eSports u drugim formatima bio jako uspješan, ali u utrkivanju je tek na početku, mislim da će pristići veliki potencijal.”

“Sretan sam što ću biti jedan od prvih koji ulaže u ovom smjeru i mislim da dolaze dobra i zabavna vremena, ne samo za nas, već i za igrače i navijače.”

Na pitanje hoće li i on biti uključen u vlastiti tim, Alonso je odgovorio:

“Ne još. Ali imamo neke ideje za naše navijače vezane uz online natjecanja, mjesečna, gdje se oni neće natjecati samo s našim profesionalnim vozačima, već i sa mnom. Ja ću definitivno biti sporiji, više na amaterskoj razini. Zabavit ćemo se, to je prva stvar, te ćemo razviti platformu koja će biti dostupna za svakoga u svijetu.”


Odgovor

4 komentara

  1. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Alonso ne sumnja u Renault, Hartley se ne sikira zbog Honde….. :mrgreen:



    8
    8

    0
  2. Sebastian Vettel 5
    Schumi Prikaži

    Šta Red Bull radi sa tim motorom (Tag Heuer :D ), a šta sa tim motorom rade Renault i Toro Rosso?



    3
    3

    0
    • avalon Prikaži

      pa renault je “novak” u F 1 , ka tim su se vratili tek lani i napredak ( bodovni ) je ove sezone evidentan … 49 Vs 8 bodova . možda bi bilo i više da je palmer odradija bolje . TR je vrlo solidan iako je kvyat podbacija . posli odlaska sainza ( naprasnog odlaska kvyata ) od hartleya i gaslya se bodovi nisu ni očekivali . pa ipak posli singapura ( 14. trke ) zaostatak TR/renaulta za williams mercedesom je iznosija tek 7 bodova . činjenica je da RB ima bolju vozačku posadu i šasiju od TR i renaulta . unatoč teškom početku uvođenjem ovih PU ( problemi na predsezonskim testiranjima 2014. ) renaultov motor je svo vrime bija puno bolji od hondinog . jer i te uvjetno loše 2014. RB je završija na 2. mistu konstruktora , ricciardo 3. , seb 5 . , a McLH 2015. tj prve sezone ? predzadnji u konstruktorskom , button 16. , fernando 17. . 13 odustajanja ( obojica ) u trkama , RB/renault tek 5 ( obojica ) . uz malu pomoć iliena ( ilmor ) renaultov motor je sasvim solidan za razliku od hondinog koji ipak na kraju ove sezone pokazuje izlazak iz krize pouzdanosti . još treba “riješit” snagu , a možda to opet bude uticalo na pouzdanost ?



      6
      6

      0
      • Sebastian Vettel 5
        Schumi Prikaži

        Naravno, Renault je tim u usponu. Ali hoću da kažem da niko od tih timova nije blizu Red Bullu, pa tako neće biti ni McLaren. Očekujem da će bliže biti Renault, kao fabrička ekipa koja bi trebala najbolje poznavati svoj motor i najbolje ga uklopiti u bolid. I kao ekipa koja je u vleikom usponu, očekivano. I naravno da se očekuje od njih i daljnji uspon, kada prošire tim, i kad im budžet bude na nivou vodećih ekipa.
        I za Toro Rosso bi prelazak na Hondu trebao biti veliki napredak, pogotovo u razvoju bolida, sa većim budžetom u partnerstvu sa Hondom. A i Honda će valjda napredovati. Nije ni Renault ove godine baš bio pouzdan, pogotovo u TR bolidima. Mislim da Hondi to neće biti teško nadmašiti sljedeće godine. Kad si već spomenuo Ilena, Renault je ove godine odbacio njegovu pomoć, što je dovelo i do lošije pouzdanosti u odnosu na prošlu godinu.


        0
        0

        0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.