Pirelli predstavio super tvrde i hyper mekane gume [anketa]

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 6 godina 1 min 10 komentara

Pirelli je i službeno predstavio nove komponente guma za 2018. Tako će momčadi moći odabrati čak sedam različitih komponenti za suho vrijeme te dvije za kišno. Dvije od njih su nove.

Hyper mekana komponenta bit će označena rozom bojom te će predstavljati najmekšu smjesu od svih sedam vrsta guma za suho. U opticaju je bio i mega soft, kao i extreme soft, no pobijedio je naziv hyper. Druga novopredstavljena komponenta je super tvrda, koja je još tvrđa od dosadašnje tvrde mješavine. Bit će narančasto označena, dok će tvrda komponenta sada nositi plavu boju. Pitanje je koja će boja označavati gume za mokro, budući da su one trenutno plavo označene.

Na slici ispod teksta nalaze se sve boje za iduću godinu. Od početne četiri komponente prije par godina došlo se na čak sedam.

Mislite da je trenutno previše vrsta guma?

Rezultati

Loading ... Loading ...


Odgovor

10 komentara

  1. Honda
    Honda_RA014H Prikaži

    Jesus, ovo ko oni omoti za flomastere XD Indycar je to bolje rešio, imaš valjda dve ili tri mešavine guma ali za svaku trku se mekoća menja u zavisnosti od staza.



    7
    7

    0
  2. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    na prvu sam mislio da je ovo neka zajebancija….nisu normalni.
    još se tu trebaju dodat plava * kišna i zelena intermedia…
    *valjda će se razlikovat od hard.



    7
    7

    0
  3. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Previše je brate…..
    3 komponente su sasvim dovoljne.



    4
    4

    0
  4. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Ne znam sto je tim likovima sto smisljaju pravila u f1 da misle da ce se sport poboljsat ako zakompliciraju sve….Bila su vremena kada je sve bilo savrseno, a sport nikad bolji dok su bolidi bile zeljezne kutije s plocama od spojlera i metalnim volanom…sad kad se to sve dovelo u red kako i treba oni kompliciraju sa svime. Ja sqm prvi koji ne voli najjednostavnije sve jer uvijek je lijepo vidjet razlike, al kad ga pretjeras onda ga pretjeras ?



    2
    2

    0
  5. Mercedes
    hrcfaca Prikaži

    Nikad nisam, ali izgleda ako namjeravam dalje pratiti f1 i razumjeti ko koje gume ima na bolidu morat ću si to počet zapisivati koja je koja. Ovo je postalo ko u discu!


    0
    0

    0
  6. Ferrari
    sisavac Donator Prikaži

    Fora. Mogli su i boje posloziti po spektru pa da bude lijepo za vidjeti.
    Po meni nije previse. Ako im se isplati i smatraju da treba, neka ih i 20 razlicitih naprave.
    Ionako su na svakoj stazi 3+2 komponente (suho+mokro) pa i ne treba pamtiti koje su koje. Imas za svaku stazu mekanu, srednju i tvrdu, i 2 za mokro. I bok. ?
    Koje je boje koja, manje vazno.


    0
    0

    0
  7. Sebastian Vettel 5
    Schumi Prikaži

    Slažem se da je ovo previše. Mogli su izbaciti današnji hard, a sve ostale pomjeriti za jednu stepenicu niže. Tako bi medium bio novi hard, soft – medium, supersoft – soft, ultrasoft – supersoft, a ova novoizmišljena najmekša komponenta bi se zvala kao i ove godine ultrasoft. Samo što bi bila mekša od ovogodišnjeg ultrasofta.
    Što se tiče boja nije se teško priviknuti. Superhard je kao dosadašnji hard. Ostale imaju iste boje. Samo je još dodana ova roza za najmekšu. Ali hard plava? Koje će onda boje biti full wet? Nadam se da će što se te gume tiče promijeniti još nešto osim boje…


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.