Sauber bi ovog vikenda mogao potvrditi vozače, a Marchionne staviti ime Alfa Romeo na švicarske bolide

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 6 godina 2 min 4 komentara

Kao što je to prije par dana nagovijestio Sauberov šef Fred Vasseur, švicarska momčad bi ovog tjedna u Abu Dhabiju mogla potvrditi vozačku postavu za 2018. godinu, a portal Motorsport.com prenosi informaciju da bi njihov partner Ferrari svoje motore mogao brendirati kao Alfa Romeove.

Sauber i Ferrari su ranije ove godine produljili svoje partnerstvo nakon što je Vasseurova ekipa otkazala suradnju s Hondom, a novi dogovor između starih partnera ovoga puta uključuje isporuku najnovije specifikacije pogonskih jedinica u Hinwil, kao osiguravanje trkaćeg mjesta za Ferrarijevog juniora i F2 prvaka Charlesa Leclerca.

No, još uvijek se ne zna tko će mu biti momčadski kolega. Sauberovi vlasnici, koji su povezani s Marcusom Ericssonom, također nisu sigurni treba li Šveđanin dobiti još jednu priliku u Formuli 1, dok Ferrari u isto vrijeme ne bi imao ništa protiv toga da i drugo mjesto dobije njihov junior, 24-godišnji Antonio Giovinazzi.

Posljednja informacija koja je procurila je navodno ta da Ferrarijev predsjednik Sergio Marchionne razmišlja o rebrandiranju svojih pogonskih jedinica koje će sljedeće godine isporučivati švicarskoj ekipi, a one bi mogli nositi ime Alfa Romea. Nije tajna da bi Talijan ime slavnog proizvođača ponovno želio vidjeti u Formuli 1, a kao idealno okruženje za takav pothvat nameće se sve dublja suradnja između Ferrarija i Saubera.

Marchionne je prije godinu dana čak sugerirao da bi ključ povratka Alfe Romeo u Formulu 1 mogla biti povezanost marke i Ferrarijevih mlađih vozača.

“Alfa Romeo bi u F1 mogla biti plodno tlo za mlade talijanske vozače. Najbolji od njih, Giovinazzi, već je s nama, ali postoje i drugi pored njega i oni teško pronalaze mjesto. Alfa Romeo, više nego naše customer momčadi, mogla bi im ponuditi taj prostor”, rekao je tada Marchionne.

Nije poznato je li tako nešto ostvarivo za 2018., ali ako Marchionne doista uspije s ovom idejom, onda bi velike koristi mogao imati i Sauber budući da će na svojim bolidima nositi ime slavne marke koja je nekada davno sudjelovala u Formuli 1, što bi samo po sebi bila velika prilika za sklapanje novih sponzorskih ugovora.


Odgovor

4 komentara

  1. Pierre Gasly
    Perica9 Prikaži

    Uff , bolje Leclerc nego Giovinazzi , znam za koga ću navijat kada #SV5 ode u mirovinu :)



    15
    15

    0
  2. Pirelli Hard
    Monty Prikaži

    Ovo s Alfom mi izgleda jako dobro a tko će to vozit,pojma nemam ali sam poprično siguran da Palmera neće biti ni blizu.



    15
    15

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.